2 dana
11/10/2022

MIDPOINT Cold Open 2023.!

Rok za prijavu

  • 20/11/2022

Vrijeme i mjesto

od 22. do 25. siječnja 2023. godine u Trstu, Italija.

Dodatne informacije

Više informacija

Institut MIDPOINT međunarodna je institucija specijalizirana za umrežavanje i programe usavršavanja na području audiovizualnih djelatnosti. Neki od glavnih programa Instituta MIDPOINT su Feature Launch, Editing Room, Shorts, TV Launch, Writers' Room i Cold Open.

Svaki program usavršavanja specijaliziran je za određeni dio audiovizualne proizvodnje – od razvoja scenarija i projekata do postprodukcije. MIDPOINT Cold Open radionica je osmišljena za izgradnju vještina među nezavisnim producentima koji planiraju, nakon višegodišnjeg iskustva u produkciji igranih filmova, uspostaviti nove produkcijske modele i krenuti u proizvodnju novih projekata – dramskih serija. Nudeći praktična znanja povezana s razvojem, produkcijom i financiranjem dramskih serija u Europi, program će upoznati svoje sudionike s cjelokupnom industrijom i njezinim prioritetima, usporediti narativne i konceptualne aspekte projekata te pružiti praktične vještine u financiranju i distribuciji dramskog sadržaja.

Tko se može prijaviti?

Cold Open radionica namijenjena je producentima s iskustvom u produkciji dugometražnih filmova koji žele prijeći u produkciju vrhunskih serija, a koji dolaze iz Europe, Kanade ili Latinske Amerike.

Kako se prijaviti?

Za prijavu na radionicu, potrebno je otvoriti račun na   When East Meets West Visitor Page i slijediti upute unutar obrasca za prijavu. Osim toga, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju: osobni profil i profil tvrtke, motivacijsko pismo te pitch serije (opcionalno).
Rok za prijavu je 20. studenog 2022., a svi prijavljeni bit će obaviješteni o rezultatima odabira u prosincu 2022. (odabrat će se 6-8 sudionika).

Kotizacija

Kotizacija za sudjelovanje na MIDPOINT Cold Open 2023 radionici iznosi 200 € po sudioniku, a pokriva troškove akreditacije, školarine, dva obroka te pristup WEMW programu. Troškovi putovanja i smještaja nisu uključeni u navedeni iznos.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]