2 dana
11/10/2022

Last Stop Trieste & This is IT 2023.

Rok za prijavu

  • 20/11/2022

Vrijeme i mjesto

Last Stop Trieste od 22. do 24. siječnja 2023. u Trstu, Italija

This is IT: 24. siječnja 2023. u Trstu, Italija

Više informacija

Međunarodni filmski festival u Trstu i When East Meets West koprodukcijski forum predstavljaju još dva programa koja će se održati u Trstu u siječnju 2023. godine – Last Stop Trieste te This is IT!

Last Stop Trieste

Last Stop Trieste, koji će se u svome devetom izdanju održavati od 22. do 24. siječnja 2023. u Trstu, predstavlja sektor u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Trst namijenjen za dokumentarne projekte u fazi fine cut, a koji su prethodno razvijeni ili predstavljeni na jednoj od sljedećih partnerskih platformi: Ex-Oriente Film Workshop, BDC Discoveries, Docu Rough Cut Boutique, Baltic Sea Docs, ZagrebDox PRO te When East Meets West. 

Naime, u ovoj specifičnoj hibridnoj kombinaciji tržišta i festivala, odabrani dokumentarni filmovi dobit će priliku prikazivati se u Trstu, kao i u online obliku na ekskluzivnoj platformi međunarodnih prodajnih agenata, festivalskih organizatora i TV urednika kako bi se maksimizirao njihov potencijal za festivalsku premijeru te pronalazak prodajnog agenta i termina za emitiranje. Osim toga, svi odabrani timovi sudjelovat će u moderiranoj povratnoj sesiji s donositeljima odluka, dok će također biti organizirani i virtualni sastanci jedan na jedan sa svim stručnjacima koje zanima određeni prikazani film.

Last Stop Trieste program namijenjen je dugometražnim dokumentarnim projektima (min. 60 minuta) koji su u fazi u fazi detaljnog uređivanja, a koji će biti finalizirani najkasnije do siječnja 2023. Također, projekti moraju biti recentni te trebaju pokazivati potencijal za međunarodno tržište, dok na samom filmu mora biti uočljiv kreativni pečat redatelja. Prijave za Last Stop Trieste odvijaju se putem poveznice, gdje je potrebno otvoriti račun te slijediti upute unutar samog obrasca. Materijali za prijavu, kao i titlovi priloženih videa moraju biti na engleskom jeziku, a prijavljeni video materijal mora biti u trajanju između 45 i 60 minuta. Rok za prijavu je 20. studeni 2022. 

Dodatne informacije o Last Stop Trieste programu možete pronaći na poveznici

This is IT

This is IT, čije se šesto izdanje održava od 24. siječnja 2023. u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Trstu, segment je When East Meets West foruma koji je isključivo posvećen dugometražnim igranim filmovima sa snažnim vizualnim i umjetničkim pristupom, a koji su u produkciji/koprodukciji talijanskih producenata ili onih koji dolaze iz bilo koje zemlje u središtu pozornosti ovogodišnjeg WEMW izdanja: Armenija, Azerbajdžan, Gruzija, Moldavija, Portugal,  Španjolska, Ukrajina i Latinska Amerika.

Odabrani će timovi u sklopu ovog događanja dobiti priliku predstaviti svoje radove i prikazati dio svojih filmova fizički, ali i online, pred ekskluzivnim panelom međunarodnih prodajnih agenata, organizatora festivala i kupaca. This is IT namijenjen je igranim filmovima s potencijalom za prikazivanje u kinima (minimalno trajanje 70 minuta). Projekt može biti u različitim fazama postprodukcije, iako se preporučuje da bude u ranoj fazi uređivanja te da je još uvijek u potrazi za međunarodnom distribucijom i festivalskom premijerom. Osim toga, projekti moraju biti recentni te trebaju pokazivati potencijal za međunarodno tržište.

Prijave za This is IT odvijaju se putem poveznice, gdje je potrebno otvoriti račun te slijediti upute unutar samog obrasca. Materijali za prijavu, kao i titlovi priloženih videa moraju biti na engleskom jeziku, dok prijavljeni video materijal mora biti u trajanju od najmanje 15 minuta te sadržavati ili jednu punu ili tri odvojene scene. Rok za prijavu je 20. studeni 2022., a odabrani projekti bit će objavljeni sredinom prosinca.

Dodatne informacije o This is IT događanju možete pronaći na poveznici.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]