Istekao rok prijave
13/07/2020

MEDIMED 2020.

Rok za prijavu

  • 31/07/2020

Vrijeme i mjesto

8. – 11. listopada 2020.

Sitges (Barcelona), Španjolska

Dodatne informacije

Više informacija

Euromediteranski sajam dokumentarnoga filma

MEDIMED je u potrazi za snažnim dokumentarnim projektima u razvoju ili produkciji koji bi mogli privući međunarodne televizijske kuće, koproducente ili druge financijere. Cilj je odabrati 30 projekata za predstavljanje na Pitching forumu. Moguće je prijaviti pojedinačne projekte ili serijska djela.

Pitching forum omogućuje redateljima i producentima predstavljanje vlastitih projekata vodećim međunarodnim urednicima televizijskih i drugih programa zainteresiranim za koprodukcijsku suradnju. Kako bi članovi timova detaljnije raspravili o svojim projektima s financijerima, individualne će sastanke dogovoriti ranije.

Prije samog predstavljanja projekata vrhunski stručnjaci dokumentarnog filma Flora Gregory i John Marshall vodit će radionicu koja će sudionicima objasniti umijeće pitchinga, tj. uspješnog predstavljanja projekta.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • projekti moraju dostaviti dokaz o potvrđenom sudjelovanju barem jednog partnera: televizijske kuće, distributera, fonda ili zaklade (osim za Speedy Pitches);
  • žanr filma može biti iz područja umjetnosti i kulture, aktualnih događanja, povijesnih tema, ljudskih prava, društva i geopolitike;
  • tema ne mora imati europski ili mediteranski predznak, a priče lokalnog karaktera mogu se odvijati u bilo kojem dijelu svijetu ukoliko prikazuju ljudska iskustva i univerzalne teme;
  • projekti s dovršenim preliminarnim istraživanjima snažnih tema koje su privlačne gledateljima diljem svijeta, raznovrsnih kulturnih podloga, što prikazuju neispričane priče s novim perspektivama, ljudima, činjenicama i idejama.

Prijave

Prijave moraju biti na engleskom jeziku. Potrebno je poslati sljedeće dokumente:

  • sinopsis (300 znakova s razmacima);
  • prošireni scenoslijed (treatment) (700 znakova s razmacima);
  • sliku projekta u visokoj rezoluciji (300 dpi);
  • trominutnu najavu (teaser) s engleskim podnaslovima;
  • dokument u PDF-u sa sljedećim elementima: sinopsisom, proračunom, financijskim planom. Uz pisma namjere, prošireni scenoslijed, kratke biografije autora/redatelja i pismo producenta, moguće je dostaviti i ostale informacije za koje smatrate da bi bile korisne povjerenstvu prilikom ocjene projekta.

Odabrani projekti rasporedit će se u 3 formata pitchinga:

  • Speedy pitches – projekti koji su u bilo kojoj fazi produkcije i nemaju ograničenja glede već potvrđenih proračuna dobivaju 15 minuta za pitch koji uključuje i najavu i dijeljenje dojmova;
  • Pitching forum – projekti mogu biti u svim fazama produkcije osim u fazi postprodukcije/grubog reza, a 25 % proračuna već mora biti potvrđeno (preporučuje se prisutnost predstavnika TV kuća, filmskih instituta/centara kao partnera projekata);
  • Anti-pitch – projekti u završnim fazama produkcije (gruba verzija) s najmanje 75 % snimljenog materijala koji traže kupce, distributere, prodajne predstavnike i festivale (prednost imaju projekti bez prodajnog predstavnika).

Rok za prijavu je 31. srpnja 2020. putem poveznice.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]