Istekao rok prijave
10/07/2020

EAVE-ova radionica o filmskom marketingu 2020.

Rok za prijavu

  • 17/08/2020

Vrijeme i mjesto

10. – 15. studenoga 2020., Luksemburg

Više informacija

Radionica EAVE bavi se marketingom i namijenjena je producentima i profesionalcima iz područja marketinga, prodaje, distribucije, državnih financijskih institucija, filmskih festivala i sl. Sastoji se od rada u grupama, pri čemu će 30 odabranih polaznika, neovisno o tom imaju li projekt, dobiti priliku raditi na strategiji marketinga, prodaje i razvoja publike.

Radionica se bavi promidžbom filmskog projekta za vrijeme njegova razvoja, produkcije, distribucije i prikazivanja. Sudionici radionice imat će mogućnost naučiti kako osmisliti i pripremiti marketinšku strategiju, kako raditi u skladu s međunarodnim prodajnim procedurama (s naglaskom na onima koje se odvijaju putem interneta/VoD-a), digitalnim PR-om, upravljanjem društvenim mrežama, digitalnim marketingom, razvojem publike, distribucijskim poslovanjem te modelima plasiranja filma na festivale. Radi se o petodnevnom intenzivnom rezidencijskom programu na engleskom jeziku.

Znanja o filmskom marketingu što ih pruža radionica EAVE, koja uključuju najučinkovitije i najrecentnije marketinške poteze, svakako će biti od koristi njezinim sudionicima prilikom pozicioniranja vlastitih filmova.

Kotizacija za sudjelovanje s projektom iznosi 2000 eura, a bez projekta 1600 eura. Mogućnost ostvarivanja stipendije imaju prijavitelji iz sljedećih država: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Cipra, Crne Gore, Češke, Estonije, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Islanda, Latvije, Litve, Luksemburga, Mađarske, Malte, Moldavije, Norveške, Portugala, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Tunisa i Ukrajine.

Prijaviti se možete do 17. kolovoza 2020.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]