Istekao rok prijave
14/07/2020

ScripTeast 2020.

Rok za prijavu

  • 31/07/2020

Vrijeme i mjesto

Prva radionica: listopad 2020., Varšava, Poljska

Online radionica: od listopada do prosinca 2020.

Druga radionica: veljača 2021., Berlin, Njemačka (za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu)

Online radionica: od veljače do travnja 2021.

Treća radionica: svibanj 2021., Cannes, Francuska (za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu)

Dodatne informacije

Više informacija

Program je namijenjen intenzivnom radu na scenariju, s fokusom na autorima iz istočne i srednje Europe. ScripTeast nastoji odabrati najbolje scenarije kao i njihove autore iz spomenute regije te im pomoći u ostvarivanju međunarodnog priznanja.

Čine ga tri rezidencijske radionice (prva u Poljskoj, potom dvije u okviru međunarodnih filmskih festivala u Berlinu i Cannesu) te dvije sesije intenzivnih konzultacija putem interneta.

Bit će izabrano 10 do 12 polaznika na temelju kvalitete scenarija, autorove filmografije i realne procjene mogućnosti provođenja i ostvarenja projekta.

Prijavitelji moraju biti državljani zemalja članica Potprograma MEDIA, no posebna će pozornost biti na scenaristima iz srednje i istočne Europe – Bugarske, Češke, Estonije, Hrvatske, Latvije, Litve, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Ukrajine.

Prijavitelji moraju biti iskusni scenaristi s barem jednim završenim igranim dugometražnim filmom, televizijskim dugometražnim filmom ili televizijskom serijom ili moraju imati opsežno iskustvo kao pisci, novinari ili redatelji.

Scenarij prijavljen kao projekt mora biti završen ili u završnim fazama, mora biti originalno djelo i proizvodnja projekta ne smije započeti prije kraja travnja sljedeće godine.

Projekt ne smije sudjelovati ni na jednom drugom programu usavršavanja za vrijeme sudjelovanja u programu ScripTeast.

Dokumentacija potrebna za prijavu:

  • potpisana prijavnica i izjava časti (na poveznici možete pronaći obrazac izjave);
  • scenarij;
  • sinopsis (250-300 riječi);
  • životopis;
  • motivacijsko pismo koje detaljno iznosi motivaciju i očekivanja polaznika programa te procjenu mogućnosti za proizvodnju djela;
  • dodatni materijali/poveznice s prethodnim djelima.

Prijavnica mora biti predana putem službenog mrežnog obrasca na ovoj poveznici.

Kotizacija iznosi 800 eura.

Financijski doprinos u vrijednosti od 0,2 % ukupnog proračuna za proizvodnju projekta (i ne više od 5000 eura) mora biti vraćen organizatoru. Iznos mora biti uplaćen najkasnije prvog dana snimanja. Ta će sredstva biti korištena za organizaciju idućeg izdanja programa ScripTeast.

Prijave su moguće do 31. srpnja 2020. godine, a savjetuje se njihovo podnošenje prije samog roka.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]