Istekao rok prijave
24/03/2022

European Writers Club / Klub europskih pisaca 2022.

Rok za prijavu

  • 28/03/2022

Vrijeme i mjesto

1. seminar - online - 28. ožujka 2022.

2. seminar - online (naknadno će se objaviti datum)

3. seminar - u fizičkom obliku (naknadno će se objaviti datum i mjesto događanja).

Više informacija

O radionici

Za razliku od produkcijske strane industrije, koja je stvorila dobro povezanu mrežu diljem Europe, pisci u filmskoj industriji često rade sami i na nacionalnoj razini te pritom nisu povezani sa svojim kolegama. No kako bi dosegli višu razinu kreativnosti, ključan je doprinos i razmjena ideja s drugim autorima. Stoga je cilj ove inicijative Potprograma MEDIA jačanje kokreacije između filmskih pisaca, kao i njihovo povezivanje neovisno o nacionalnim i jezičnim granicama, a time i stvaranje međunarodne mreže autora koji žele biti dio europskog skupa pisaca. 

Deskovi Kreativne Europe - Uredi MEDIA podupiru ovaj put i rado vas pozivaju u novu inicijativu pod nazivom Klub europskih pisaca. Ova inicijativa služi za provedbu ciljeva EU-a, potičući suradnju između stvaratelja iz cijele Europske unije i njegujući skup europskih talenata.

U sklopu radionice pod nazivom Klub europskih pisaca organizirat će se dva online događanja, kao i jedan u fizičkom obliku. Prvi seminar održat će u srijedu, 30. ožujka 2022., u trajanju od 11 do 12 sati. 

Program

U uvodnom govoru Tony Grisoni, voditelj studija Series Lab Talents u sklopu Torino Film Laba i koscenarist na filmu "Strah i prezir u Las Vegasu“, govorit će o duhu europske suradnje prilikom pisanja scenarija. Dok će u intervju s Michalom Aviramom, scenaristom serije „Fauda“, i Martinom Behnkeom, scenaristom filma „Berlin Alexanderplatz“, naglasak biti na njihovu iskustvu pisanja na stranom jeziku. Intervju će moderirati Arne Sommer (MOIN Filmfund).

Kako se prijaviti?

Prijavljuje se e-mailom na adresu: [email protected] do 28. ožujka 2022. godine. Nakon prijave sudionici će putem e-maila dobiti poveznicu za Zoom sastanak.  



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]