Istekao rok prijave
24/03/2022

BDC Discoveries 2022.

Rok za prijavu

  • 27/03/2022

Vrijeme i mjesto

1. modul : u Beogradu (svibanj 2022., u suradnji s Međunarodnim dokumentarnim festivalom - Beldocs),

2. modul : u Sofiji (rujan 2022.),

3. modul : u Leipzigu (listopad/studeni 2022., u suradnji s DOK Industry programom).

Dodatne informacije

Više informacija

O radionici

BDC Discoveries u potrazi je za dokumentaristima koji dolaze s tog područja ili rade na temi povezanoj s Balkanom te se žele povezati s tom regijom. Sama radionica usmjerena je na dokumentarne projekte u razvoju s međunarodnim potencijalom i multimedijskim elementom, a njezin format čini sedam timova u sastavu producenata i scenarista/redatelja (prihvaćaju se i prijave redatelja u potrazi za producentom). Osim toga, na radionici će u ulozi promatrača sudjelovati tri predstavnika organizacija civilnog društva, emitera i/ili fondova povezanih s balkanskom regijom.

Radionica će imati tri modula: u Beogradu (svibanj 2022., u suradnji s Beldocs), Sofiji (rujan 2022.) i Leipzigu (listopad/studeni 2022., u suradnji s DOK Industry programom).

Od sudionika se očekuje dobro poznavanje engleskog jezika.

Organizatori se nadaju da će se radionica moći održati kontaktno u Beogradu, Sofiji i Leipzigu, no ako to neće biti moguće s obzirom na okolnosti, osigurat će se prikladan online prijenos sastanaka i prezentacija.

*BDC Discoveries omogućen je potporom Potprograma MEDIA.

Kako se prijaviti?

Svi kandidati moraju ispuniti obrazac za registraciju prije same prijave.

- Kandidati s projektom mogu se prijaviti ispunom obrasca na poveznici.

- Kandidati bez projekta mogu se prijaviti ispunom obrasca na poveznici.  

Dodatni materijali potrebni za prijavu šalju se na e-mail adresu [email protected].

Kotizacija

Kotizacija za radionicu iznosi 1000 € po timu, a pokriva troškove predavanja, smještaja i dnevnice.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]