Istekao rok prijave
09/11/2009

Akademija INSIGHT OUT/HFF 2010.

Rok za prijavu

  • 07/01/2010

Vrijeme i mjesto

22. – 26. ožujka 2010. u Potsdam-Babelsbergu

Dodatne informacije

Kontakt

Hochschule für Film und Fernsehen
Marlene-Dietrich-Allee 11,
D-14482
Potsdam-Babelsberg
Njemačka
tel.: +49 331 62 01 792
[email protected]

Više informacija

O akademiji

Medijsko tržište razvija se toliko velikom brzinom da je profesionalcima sve teže pratiti razvoj novih digitalnih alata. INSIGHT OUT nudi godišnji pregled najnovije tehnološke opreme. Predstavlja praktične primjere organizacije rada u recentnim digitalnim produkcijama te pruža uvid u kreativne odluke s kojima se filmaši susreću u svijetu bitova, bajtova i piksela.

Sadržaj radionice

Akademija INSIGHT OUT/HFF 2010. obuhvaća sve karike u lancu potpuno digitalne produkcije od pretprodukcije, kamere pa do postprodukcije i distribucije. Godine 2010. naglasak će biti stavljen na digitalni način rada i obradu zvuka u digitalnoj produkciji. Pet intenzivnih dana u posve međunarodnom, a opet intimnom ozračju uključivat će:

  • predavanja – o digitalnom načinu rada od pretprodukcije do distribucije;
  • praktične radionice – nekoliko cjelodnevnih radionica kao uvod u digitalne načine rada (od visokobudžetnih filmova namijenjenih kinodistribuciji do niskobudžetnih dokumentaraca);
  • studije slučaja – prikazivanjem dijelova filmova te materijala o snimanju filmova filmske ekipe predstavit će projekte digitalnih kino i HDTV produkcija kao studije slučaja; raspravljat će se o tehničkim i umjetničkim odabirima;
  • posjete – postprodukcijskim tvrtkama u Berlinu koje će predstaviti svoju infrastrukturu i aktualne projekte;
  • umrežavanje – puno vremena bit će posvećeno umrežavanju s edukatorima, ostalim sudionicima i drugim filmskim profesionalcima iz regije Berlin-Brandenburg.

Budući da se sve veći broj polaznika obraća INSIGHT OUT-u imajući u planu određeni digitalni projekt, uskoro će se prvi put u ponudi naći i konzultacije o projektu. Svi registrirani polaznici i dobitnici stipendija imaju pravo prijaviti se na konzultacije s našim stručnjacima. Dobit će savjete o digitalnom načinu rada i implikacijama na proračun koji se odnose konkretno na njihove projekte. Bit će odabrana 4 projekta i svi ostali polaznici INSIGHT OUT-a moći će prisustvovati konzultacijama. Na kraju će biti napravljen sažetak svega naučenog korištenjem konkretnoga projekta kao studije slučaja.

Kotizacija

5 dana: do 31. siječnja 2010. iznosi 950 eura, a potom 1.200 eura
3 dana: do 31. siječnja 2010. iznosi 650 eura, a potom 800 eura
jednodnevna radionica: 120 eura (studenti: 80 eura)

Stipendije su dostupne profesionalcima iz država koje sudjeluju u Programu MEDIA te onima s prebivalištem u državama južnoga Sredozemlja.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]