Istekao rok prijave
25/01/2010

Radionice Maia 2010.

Rok za prijavu

  • 19/02/2010
  • 21/05/2010
  • 03/09/2010

Vrijeme i mjesto

različiti datumi, Italija, Slovačka, Hrvatska

Dodatne informacije

Kontakt

Fabula Film,
Piazza Dante 7,
00185 Roma,
Italija
tel.: +39 06 977 48 203
[email protected]

Više informacija

Datumi i mjesta održavanja pojedinih radionica

1. radionica – Kreativni aspekti
22. – 26. ožujka 2010. u Genovi u Italiji
Rok za prijavu: 19. veljače 2010.

2. radionica – Pravna i financijska pitanja
21. – 25. lipnja 2010. u Trencinu u Slovačkoj
Rok za prijavu: 21. svibnja 2010.

3. radionica – Marketing i distribucija
4. – 8. listopada 2010. u Dubrovniku u Hrvatskoj
Rok za prijavu: 3. rujna 2010.

O radionicama

Radionice Maia napredni su program usavršavanja osmišljen za mlade europske producente. Cilj im je razviti kod polaznika osnovne kreativne i upravljačke vještine potrebne za vođenje projekata igranoga ili kreativnoga dokumentarnog filma u njegovim različitim fazama: razvoju, produkciji i distribuciji. Posebna pozornost posvećuje se novim i inovativnim načinima financiranja, koprodukcije i marketinga niskobudžetnih europskih filmova.

Program Maia obuhvaća tri neovisne petodnevne radionice. Svaka od njih nudi kombinaciju studija slučaja, teorijske nastave i praktičnih vježbi, konkretan rad na projektima polaznika te individualne sastanke s mentorima i edukatorima. Odlične su to prilike za stvaranje novih kontakata i umrežavanje.

Polaznici

Radionice Maia namijenjene su mladim europskim filmskim i televizijskim producentima i diplomantima, kao i scenaristima, režiserima, voditeljima produkcije i drugim stručnjacima iz ovoga sektora koji žele steći produkcijske vještine.

Kotizacija

Polaznici mogu sudjelovati u jednoj, dvije ili sve tri radionice. Mogu, ali ne moraju, imati i projekt koji je u fazi razvoja, ovisno o njihovim potrebama. U svaku radionicu bit će primljeno 15 polaznika.

Paket za tri radionice: 1.500 €

Jedna radionica: 600 €

Za polaznike iz novih država članica Europske unije predviđen je ograničen broj stipendija.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]