Istekao rok prijave
17/12/2021

Torino Feature Lab 2022.

Rok za prijavu

  • 17/01/2022

Vrijeme i mjesto

Prva rezidencijalna radiona: u prvom dijelu lipnja 2022. (Poljska)

Druga online radionica: rujan - listopad 2022. (točna vremena održavanja potvrdit će se naknadno!)

Završno predstavljanje: u drugom dijelu studenog 2022. (Torino, Italija).

Dodatne informacije

Više informacija

Radionica je namijenjena kreativnim timovima scenarista, redatelja i producenata koji rade na prvom ili drugom (redateljevom) projektu igranog, kreativnog dokumentarnog ili animiranog filma u naprednoj fazi razvoja. Deset izabranih timova radit će sa scenarističkim savjetnicima, kao i stručnjacima u području režije, filmske fotografije, oblikovanja zvuka, postprodukcije, financiranja projekta, distribucije i prodaje te razvoja publike. Mentori se izabiru prema potrebama projekta.

Program se sastoji od dviju radionica i završne prezentacije u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Torinu u studenom 2022., gdje se projekti predstavljaju međunarodnim producentima i prodajnim zastupnicima, uz omogućenu vidljivost putem kataloga TFL-a i mreže profesionalaca. Projekte u konačnici procjenjuje međunarodni žiri. Najboljim će projektima biti dodijeljene i novčane nagrade kao potpora za daljnji razvoj.

Uvjeti prijave:

projekt mora biti prvi ili drugi redateljev dugometražni film
najmanje prva verzija scenarija mora biti završena
snimanje ne smije započeti prije 1. prosinca 2022.

Kotizacija:

Kotizacija za tim od dvoje ljud iznosi 3000 eura (dodatnih 2000 eura u slučaju da radionicu polazi i scenarist ili suscenarist).

Dostupne su stipendije.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]