Istekao rok prijave
17/12/2021

DOK.Incubator 2022.

Rok za prijavu

  • 27/01/2022

Vrijeme i mjesto

Prva sesija (online / hibrid): travanj 2022. // ROUGH CUT

Druga sesija (rezidencijalna) : lipanj 2022. // FINE CUT

Treća sesija (rezidencijalna): rujan 2022. // NEAR PICTURE LOCK

Dodatne informacije

Kontakt

Više informacija

Ukratko o radionici

Putem razvoja rough cuta dokumentarnih filmova, DOK.Incubator nastoji nadahnuti filmske profesionalce novim idejama u okviru međunarodnih filmskih prikazivanja, distribucije, sofisticiranog marketinga te aktivnog rada s publikom. Radionica je tzv. follow up radionicama koje se bave razvojem dokumentarnih filmova. Radi se o kombinaciji praktičnih predavanja te individualnog razvoja projekata. Tri sesije uključit će angažman tutora iz filma, distributere, marketinške stručnjake te one iz područja novih medija. Prijaviti se mogu svi s projektom koji je u završnoj fazi.

Prva sesija - kako poboljšati rough cut/grubi šnit filma i njegov međunarodni potencijal, kako pripremiti prikazivanje i distribuciju uključujući i budžetiranje, primjere dobre prakse, uz izazove interneta i distribucije putem novih medija/novih platformi. Održat će se online u travnju 2022. s naknadno određenim datumima održavanja.

Druga sesija - final cut/završni šnit filma, finalizirajući narativnu strukturu i onu od montaže, nastojeći detaljnije pojasniti ulogu producenta, posebno marketing i distribuciji filma, poboljšati oglašavanje i vještine reklamiranja, uključujući izradu tekstova za oglašavanje, trailere te koncept nacionalne i međunarodne premijere. Održat će se u lipnju 2022. s naknadno određenim datumima i mjestom održavanja.

Treća sesija - održat će se u rujnu 2022. Sudionici radionice imaju priliku sudjelovati u prezentacijama nadolazećih dokumentaraca i te u susretima jedan na jedan i to s ključnim europskim predstavnicima televizija, selektora festivala i distributera te predstavnicima koprodukcijskih sajmova.

Poveznica za prijavu

Napomena: zaključno do 15. siječnja prijava za sudjelovanjem je besplatna, a nakon 15. siječnja 2022. potrebno je uplatiti 28 eura. 



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]