Istekao rok prijave
05/11/2020

Series Mania Forum 2021.

Rok za prijavu

  • 06/01/2021

Vrijeme i mjesto

24. ožujka 2021.
Lille (Francuska)

Dodatne informacije

Više informacija

Series Mania Forum najstariji je program u sklopu Co-Pro Pitching Sessiona, koji se održava od 2013. godine u Lilleu (Francuska). Ovogodišnje izdanje pitching foruma održavat će se od 23. do 27. ožujka 2021. godine u Lilleu. Svake godine sudjeluje 15 dramskih serija (projekata) kojima Forum služi kao platforma za povezivanje s međunarodnim partnerima i dodatno financiranje. Na Forumu sudjeluju donositelji odluka i predstavnici najvažnijih televizijskih i produkcijskih kuća. Nakon predstavljanja projekata, producenti i kreativni timovi mogu dogovoriti pojedinačne sastanke s donositeljima odluka. Žiri profesionalaca koji će biti prisutan tijekom predstavljanja projekata dodijelit će jednom projektu, producentu i kreativnom timu, nagradu od 50.000 eura.

Svi zainteresirani producenti koji razvijaju dramske projekte, a traže potencijalne koproducente i dodatno financiranje projekta mogu se prijaviti na pitching događanje Series Mania Forum. Prijave na Forum su besplatne i obavljaju se putem prijavnice. Rok za prijave je 6. siječnja 2021. godine.

DOKUMENTI POTREBNI ZA PRIJAVU:
1. Paket projekta (sinopsis, karakterizacija likova, autorska koncepcija i sl.)
2. Moodboard (vizuali ili fotografije projekta)
3. Scenarij pilot-epizode
4. Operativni plan produkcije (okvirni)
5. Financijski plan

RASPORED DOGAĐANJA:
veljača 2021. – objava odabranih projekata
veljača – ožujak 2021. – trening za sudionike pitchinga
22. ožujka 2021. – tehnička proba u Lille Grand Palais (Francuska)
24. ožujka 2021. – pitching projekata
25. ožujka 2021. – pojedinačni sastanci s donositeljima odluka



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]