Istekao rok prijave
10/11/2020

Documentary Campus Masterschool 2021.

Rok za prijavu

  • 15/11/2020

Vrijeme i mjesto

4 rezidencijske radionice (gradovi Europe) i webinari
ožujak, lipanj i listopad 2021.
pitching forum Lepizig Newtorking Days

Više informacija

Documentary Campus Masterschool europski je program obuke i međunarodna mrežna platforma namijenjena razvoju dokumentarnih sadržaja za međunarodnu publiku. Program je pokrenut 2001. godine radi umrežavanja europskih profesionalaca s ključnim subjektima iz međunarodnog audiovizualnog sektora, pružanja pomoći u fazi razvoja te financiranja i promocije projekata za tradicionalno televizijsko tržište i digitalne platforme. Neki od filmova koji su sudjelovali u Programu su festivalski uspješan film Notes on Blindness, slovenski kandidat za Oscar Houston, we have a Problem i Something Better to Come koji je nominiran za Oscar.

Desetomjesečni program nudi mogućnost usavršavanja za 15 europskih projekata u razvoju svih žanrova i formata koji će tijekom programa sudjelovati na četiri radionice i dodatnim webinarima te imati priliku surađivati s više od 40 međunarodnih profesionalaca. Dio tečaja namijenjen umrežavanju osmišljen je kroz četiri radionice koje su namijenjene usavršavanju u suradnji s međunarodnim festivalima i filmskim sajmovima, a završetak tečaja bit će pitching forum u sklopu Leipzig Networking Days.

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA
Program se sastoji od četiri rezidencijalne radionice povezane s međunarodnim industrijskim događanjima uz dodatne webinare za polaznike. Prije početka pojedine rezidencijske radionice polaznici će imati online sesije s mentorima grupe koji će ih pripremati za radionice. Radionice se održavaju u ožujku, lipnju i listopadu 2021. godine u različitim gradovima Europe. Završetak tečaja predstavlja sudjelovanje timova na pitching forumu u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Leipzigu – Leipzig Networking Days. Raspored je podložan promjenama zbog epidemiološke situacije.

UVJETI ZA PRIJAVU
Podnositelji prijava moraju imati jasnu ideju o projektu dokumentarnog filma namijenjenog međunarodnoj publici, kao i iskustvo na matičnome tržištu te biti spremni prilagoditi svoje projekte tržišnim potrebama i dobro poznavati engleski jezik. Svi potrebni materijali moraju biti na engleskom jeziku u PDF formatu, a prijave se odvijaju putem platforme Film Freeway.

KOTIZACIJA
Polaznici moraju samostalno pokriti troškove putovanja, smještaja i prehrane tijekom četiriju rezidencijskih radionica koje se održavaju u europskim gradovima. Edukacijski troškovi od 8000 eura po polazniku nadoknadit će se promotoru kad razrađeni projekti programa usavršavanja krenu u produkciju (bit će plaćeni iz proračuna za produkciju). Postoji mogućnost prijave za stipendije koje pokrivaju troškove smještaja i putovanja za četiri polaznika tijekom trajanja rezidencijskih radionica. Pravo prijave na stipendiju imaju polaznici iz zemalja koje sudjeluju u Potprogramu MEDIA.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]