Istekao rok prijave
09/08/2020

Script Pool Tallinn 2020.

Rok za prijavu

  • 21/09/2020

Vrijeme i mjesto

23. – 27. studenog 2020., u okviru Industry@Tallinn & Baltic Eventa

Dodatne informacije

Više informacija

Script Pool Tallinn međunarodni je program namijenjen usavršavanju i natjecanju scenarija za dugometražne filmove te TV i dramske serije, koji će se održavati internetskim putem 23. – 27. studenog 2020. u okviru Industry@Tallinn & Baltic Eventa, programa filmskog festivala Tallinn Black Nights. Cilj je okupiti talentirane scenariste s potvrđenim producentima radi omogućivanja podrške u doradi njihovih scenarija te produkcijskog i distribucijskog potencijala u suradnji s MIDPOINT-om. Novčana nagrada od 5000 eura, koju sponzorira vodeća međunarodna tvrtka za prodaju i distribuciju Global Screen GmbH, bit će dodijeljena timovima, koji se sastoje od scenarista i producenata pozvanih u Tallinn, u dvije kategorije – izvanredan scenarij za film i izvanredan scenarij za TV serije.

Poziv za prijavu projekata otvoren je do 21. rujna o. g., kada će se odabrati do 6 projekata (projekti dugometražnih filmova i TV serija su odvojeni) za natjecanje scenarija, pripremne radionice, upoznavanje međunarodnog izbornog povjerenstva i javni pitching.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • projekti dugometražnih igranih filmova i dramskih serija iz cijelog svijeta;
  • timovi koje čine scenarist i producent s potpunim scenoslijedom (treatment) u prvom krugu prijava i potpunim scenarijem za projekte odabrane u drugi krug;
  • scenarist mora imati filmsko obrazovanje ili iskustvo u filmskoj industriji.

Potrebna dokumentacija:

  • sinopsis filma/serije
  • prošireni scenoslijed (treatment) s uključenim opisom likova
  • izvadak iz scenarija (najviše 10 stranica) / pilot-epizoda za TV serije
  • biografija/filmografija scenarista
  • biografija/filmografija producenta i redatelja (ako je priključen)
  • kratak prikaz proračuna.

Kotizacija za finaliste od 75 eura po osobi uključuje radionice s tutorima, pitching i pristup ostalim uslugama programa Industry@Tallinn & Baltic Eventa.

Službeni je jezik događanja engleski.

Projekte možete prijaviti putem poveznice.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]