Istekao rok prijave
06/08/2020

Annecy Festival Residency 2021.

Rok za prijavu

  • 30/08/2020

Vrijeme i mjesto

5. travnja – 27. lipnja 2021., Annecy, Francuska

Dodatne informacije

Više informacija

Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju podupire kreativnost putem rezidencijske radionice usavršavanja grafičkog razvoja projekata dugometražnih animiranih filmova. Ključna je faza u procesu stvaranja filma oblikovanje priče radi postizanja kohezije i ritma. Pod grafičkim razvojem podrazumijevaju se sve faze potrebne da redatelj stvori precizan kostur svih sljedova koji čine film. Tromjesečna radionica pruža vrijeme za stvaranje, promišljanje i grafičko usavršavanje uz stručno mentorstvo i stimulativno radno okruženje za projekte između kraja faze pisanja i početka proizvodnje. Rezidentima će se omogućiti i predstavljanje u sklopu festivala i MIFA-e.

Prihvatljivi su prijavitelji projekata animiranih dugometražnih filmova ili njihovih hibridnih oblika čijim je scenaristima i redateljima to prvi ili drugi rad u takvom formatu.

Prijave moraju biti napisane na engleskom ili francuskom jeziku te sadržavati sljedeće elemente:

  • naslov, scenariste, trajanje i ciljanu publiku projekta;
  • sinopsis;
  • prezentaciju od 15 do 20 stranica;
  • scenarij (najnovija verzija);
  • grafičke elemente (likove, setove, skice itd.) i testove potencijalnih animacija;
  • redateljsku koncepciju;
  • informacije vezane uz željene radne strategije;
  • financijski plan (okvirni proračun filma, osiguran postotak sredstava i sl.);
  • potencijal projekta objašnjen iz perspektive edukacijske svrhe;
  • životopis koji uključuje poveznice s ranijim djelima;
  • ovjerenu izjavu, s datumom i potpisom, o sukladnosti projekta;
  • ako je projekt adaptacija postojećeg djela, potrebno je priložiti pismo odobrenja nositelja autorskih prava.

Prijave se šalju u PDF-u na adresu e-pošte: [email protected], s naznakom „Annecy Festival Residency Candidature“, do 30. kolovoza 2020.

Detaljnije informacije potražite na poveznici.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]