Istekao rok prijave
30/04/2021

Screen Leaders 2021.

Rok za prijavu

  • 11/06/2021

Vrijeme i mjesto

Od listopada 2021. do siječnja 2022. online/u Irskoj

Dodatne informacije

Više informacija

O programu:
Riječ je o programu usavršavanja osmišljenom za vodeće stručnjake i djelatnike u filmskoj industriji, televiziji, animaciji, videoigrama, postprodukciji, VFX-u, prodaji, distribuciji i kinoprikazivaštvu s ciljem strateškog razvoja njihovih tvrtki.

Program je usmjeren na strateško planiranje, sposobnost provođenja strateških odluka, metodologije usklađivanja kulture poduzeća sa strateškim planovima, razvoj organizacijskih struktura i vještina prilagođavanja promjenama, poticanje inovacija, istraživanje novih te razvijanje postojećih poslovnih modela tvrtke. Sudionicima omogućuje donošenje strateških odluka, utemeljenih na informiranosti, koje podržavaju budući rast njihovih tvrtki te se fokusira na provedbu i implementaciju strategija tvrtke i izgradnju voditelja u industriji.

Prijavitelji:
Prijavitelji mogu biti tvrtke aktivne najmanje pet godina i/ili drugi filmski profesionalci koji su obnašali rukovodeće pozicije u relevantnim tvrtkama. Područje djelovanja tvrtke mora biti filmska industrija, televizija, animacija, videoigre, postprodukcija, VFX, prodaja, distribucija ili kinoprikazivaštvo.

Kako bi se osigurala optimalna radna atmosfera, sudjelovanje je otvoreno za 8 do 10 tvrtki koje će predstavljati po dvoje rukovodećih predstavnika.

Programska struktura:
Program je organiziran u tri modula tijekom kojih će polaznici uz mentora pohađati konzultacije za strateško planiranje, osmisliti načine implementacije strategije, usavršavati vještine vođenja i upravljanja, dotaknuti se financijskog planiranja te pratiti stručna predavanja.

Modul 1:    26. - 30. rujna 2021., online

Modul 2:    listopad/studeni 2021., online

Modul 3:    16. - 21. siječnja 2022., u Irskoj.

Ciljevi:

  • unaprjeđenje poduzetničkih vještina europskih audiovizualnih promotora
  • razvijanje ambicija i povjerenja u europske audiovizualne promotore
  • stvaranje jačih i ekonomski održivijih europskih audiovizualnih tvrtki
  • stvaranje pouzdane mreže profesionalaca unutar koje mogu međusobno iskoristiti talente, mogućnosti i kontakte za nove produkcije te za njihovo konkurentno plasiranje na međunarodno tržište
  • obučavanje sudionika vještinama i alatima potrebnim za provođenje nove strategije za njihovu tvrtku.

Prijava:
Za prijavu je potrebno dostaviti motivacijsko pismo, biografije oboje sudionika, dokaz o profilu tvrtke, njezinoj registraciji i prethodnom radu te potvrde o prethodnim programima usavršavanja.

Kotizacija:
5.000 eura po prijavljenoj tvrtki ‒ uključuje troškove radionice, smještaja i troškove boravka za oboje predstavnika. Dostupne su i stipendije.

Rok za prijavu je 11. lipnja 2021.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]