Istekao rok prijave
10/08/2021

MIDPOINT Writers' Room 2021.

Rok za prijavu

  • 15/08/2021

Vrijeme i mjesto

od 18. do 23. listopada 2021. u Pragu, u Češkoj.

Dodatne informacije

Više informacija

MIDPOINT nam je već dobro poznat sa svojim kvalitetnim radionicama, no konkretno ovaj program usavršavanja osmišljen je za obučavanje specijaliziranih vještina pisanja i nudi praktično znanje o organizaciji sobe za pisce.

Program omogućuje predavanja te vježbe pisanja i razvijanja zapleta unutar stimulativnog okruženja. Sudionici će biti upoznati sa strukturom, hijerarhijom i procesima koji se odvijaju u sobi pisaca iz dvije perspektive: proceduralnih i emisijskih serija. Polaznici će programa, uz usavršavanje umijeća pisanja scenarija, steći i bolji uvid u kreativni timski rad, razmjenu ideja (brainstorming) te usklađivanje narativnog glasa i vizije s ostalim kolegama.

Prihvatljivi su prijavitelji scenaristi i kreativni producenti s iskustvom u pisanju, koji posjeduju ambiciju postati stvaratelji TV serija, iz cijele Europe (fokus je na prijaviteljima iz srednje i istočne Europe).

Prijave moraju sadržavati sljedeće elemente:

temeljne informacije o prijavitelju
motivacijsko pismo
analizu industrije TV serija u vlastitoj zemlji
analizu prve sezone omiljene TV serije
izvadak iz vlastitog scenarija (najviše 10 stranica)
biografiju
fotografiju prijavitelja.

Kotizacija iznosi 500 eura po polazniku.

Rok za prijavu: 15.8.2021.!



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]