Istekao rok prijave
02/09/2021

CARTOON 360 - Transmedia Pitching 2021.

Rok za prijavu

  • 27/09/2021

Vrijeme i mjesto

od 16. do 18. studenog 2021. u Lilleu u Francuskoj.

Dodatne informacije

Više informacija

Cartoon 360 jedinstveno je pitching-događanje usredotočeno na usavršavanje profesionalaca iz područja animacije i njihovih projekata mješovitih medijskih vrsta. Ključni stručnjaci iz područja mješovitih medijskih vrsta pružit će predstavljenim projektima vodstvo te savjete temeljene na sadržaju, distribuciji i financiranju. Sudionicima će biti omogućeno upoznavanje s najboljim praksama kreiranja sadržaja i strategija za lansiranje projekata koje uključuju i angažiranje publike, marketing, stvaranje proračuna te poslovno planiranje.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • europski producenti čiji je cilj razviti vlastite animacijske projekte ili drugi oblik intelektualnog vlasništva u mješovite medijske vrste prigodne za distribuciju putem raznovrsnih platforma;
  • europski kreatori i vlasnici autorskih i srodnih prava kojima je cilj razviti projekte mješovitih medijskih vrsta putem animacije.
  • prijavitelji moraju tečno govoriti engleski jezik.

Prihvatljivi projekti mješovitih medijskih vrsta:

  • postojeći ili u razvoju, prigodni za raznovrsne platforme;
  • projekti koji proizlaze iz animiranih TV serija, filmova, kratkometražnih forma ili iz knjiga, videoigara, događanja ili čak igračaka u kojima će animacija biti sredstvo prelaska u mješovite medijske vrste;
  • projekti koji sadržavaju barem dvije ideje čiji je pitching moguće izvesti na zasebnim platformama.

Prezentacije projekata za prijavu moraju biti priložene u PDF-u na engleskom jeziku (između 10 i 20 stranica) te sadržavati sljedeće elemente:

  • naslovnu stranicu s imenom projekta i tvrtke te fotografijom projekta;
  • koncepciju/bilješku o namjeri koja objašnjava temu projekta i njegov izvor te razlog razvoja u odabrane mješovite medijske vrste (najviše dvije stranice);
  • detaljno objašnjenje razvijanog sadržaja i platforma;
  • fotografije projekta i njegovih grafičkih elemenata (jedna horizontalna i jedna kockasta fotografija visoke rezolucije od 300 dpi-ja u .jpeg-u potrebne za digitalnu publikaciju događanja).

Kotizacija za sudionike koji predstavljaju vlastite projekte iznosi 350 eura, dok za sudionike bez projekata iznosi 250 eura.

Prijave se zaprimaju do 24. rujna 2021., a detaljne upute kako se prijaviti nalaze se na poveznici.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]