Istekao rok prijave
12/10/2020

APostLab 2021.

Rok za prijavu

  • 23/11/2020

Vrijeme i mjesto

Online weekend #1 – 8. i 9. siječnja 2021.
Online weekend #2 – 15. i 16. siječnja 2021.
Meeting event Maastricht (Nizozemska) – od 24. do 26. siječnja 2021.

Dodatne informacije

Više informacija

APostLab jedinstvena je radionica namijenjena producentima, koordinatorima postprodukcije i drugim filmskim profesionalcima koja nudi mogućnost usavršavanja u koordinaciji i menadžmentu postprodukcije međunarodnih projekata. Radionica obuhvaća sve faze produkcije od početnog razvoja projekta do završetka. Dobro organizirana faza postprodukcije pomaže u ostvarivanju distribucijskog potencijala i željene produkcijske kvalitete.

Cilj je radionice detaljan rad na svim ključnim aspektima projekta – od rada na budžetu, planiranja, promišljanja o kreativnim i tehničkim aspektima sve do stjecanja znanja za pregovore sa suradnicima koji rade na postprodukciji. Nakon završetka radionice polaznici će biti spremni za primjenu stečenih vještina koje će im biti korisne za prijavljeni i nadolazeći projekt.

Radionica je osmišljena kroz šestodnevne online sesije koje se održavaju tijekom tri tjedna, a polaznici, prema želji, mogu prisustvovati posljednjoj sesiji – sastanku u Maastrichtu (Nizozemska). Za potrebe fizičkog sastanka u Maastrichtu APostLab tim angažirat će osobu koja će nadzirati provođenje svih protupandemijskih mjera, čime se velik naglasak stavlja na sigurnost svih sudionika događanja.

Prva sesija održat će se 8. siječnja, a posljednja 26. siječnja 2021. godine. Polaznicima koji ne mogu putovati i prisustvovati pojedinačnim sastancima omogućit će se uživo online praćenje svakog modula.

U sklopu APostLab programa usavršavanja održat će se plenarne sesije, individualne konzultacije s mentorima i predavanja, a polaznici će biti raspodijeljeni u tri manje grupe. Maksimalan broj polaznika radionice je 32. Svakoj grupi bit će dodijeljena dva mentora koji će voditi polaznike kroz module i raditi s polaznicima na njihovim projektima. Mentori grupa su producenti i supervizori postprodukcije iz područja Europe (Francuska, Poljska, Njemačka, Nizozemska). Radionica se održava na engleskom jeziku.

Same sesije bit će kraće uz više pauza nego prije, a program je raspoređen na više dana – svrha ovakvog koncipiranja programa radionice je smanjenje opterećenosti polaznika i adekvatna prilagodba online radu. Ovaj pristup orijentiran je na stvaranje više vremena za edukaciju, savjetovanje u vezi pojedinog projekta i pojedinačne sastanke s mentorom grupe.

Prijave su otvorene za producente koji imaju međunarodni igrani ili TV projekt u fazi razvoja ili produkcije te koordinatori postprodukcije koji djeluju u sklopu produkcijske kuće ili kao freelanceri.

Kotizacija je ove godine smanjena za 20% zbog izbijanja svjetske pandemije.

  • 1280 € + VAT  (za producente s projektom)
  • 1040 € + VAT  (za supervizore postprodukcije bez projekta)

Kotizacija uključuje troškove programa, smještaja te lokalnog transporta tijekom održavanja radionice i prehrane. Troškovi putovanja nisu uključeni.

Voditelji pojedinih grupa:

  • Antoine Simkine, producent, Les Films d`Antoine (Francuska)
  • Ewa Puszczyńska, producentica, Opus Film (Poljska)
  • Roshanak Behesht Nedjad, producentica, In Good Company (Njemačka)
  • Niko Remus, freelance supervizor postprodukcije (Njemačka)
  • Neeltje van der Heijden, freelance supervizorica postprodukcije (Nizozemska)
  • Thomas Lüdemann, koordinator post-produkcije, Netflix (Germany)

Tutori pojedinih grupa:

  • Dennis Kleyn, vizuali efekti,(Nizozemska)
  • Laurence Kaye, koordinatorica postprodukcije glazbe, (Ujedinjeno Kraljevstvo)
  • Hans van Helden, koordinator postprodukcije, Netflix, (Nizozemska)
  • Ansgar Frerich, tonska snimateljica, (Njemačka)
  • Katriel Schory, producentica, (Izrael)
  • Juan Galva, DI-postprodukcije, (Njemačka-Španjolska)
  • Dávid Jancsó, urednik, (Mađarska)


Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]