Istekao rok prijave
08/01/2020

Thessaloniki Pitching Forum 2020.

Rok za prijavu

  • 20/01/2020

Vrijeme i mjesto

od 6. do 11. ožujka, Solun (Grčka)

Dodatne informacije

Više informacija

Nadolazeći 22. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Solunu pokreće novi program Thessaloniki Pitching Forum. Riječ je o novoj platformi za koprodukciju i sufinanciranje kreativnih dokumentarnih filmova, TV dokumentarnih filmova te dokumentarnih filmova novih medija (VR, AR).

Sudionici će tijekom dvodnevne radionice imati priliku razgovarati o svom projektu te dobiti povratne informacije o njegovom sadržaju od iskusnih međunarodnih mentora. Imat će također javnu jednodnevnu sesiju pitchinga s međunarodnim profesionalcima te sastanke s profesionalcima iz industrije čije je iskustvo prikladno za njihov projekt. Projekti će na kraju biti predstavljeni međunarodnom povjerenstvu stručnjaka iz industrije.

Bit će izabrano 15 originalnih dugometražnih dokumentarnih projekata iz jugoistočne Europe, zemalja istočnog Sredozemlja i Bliskog istoka koji kombiniraju umjetničku viziju i visoku vizualnu kvalitetu.

Prednost imaju projekti koji su namijenjeni međunarodnoj publici.

Thessaloniki Pitching Forum uključuje i:

  • nagradu Doc on Air u iznosu od 2000 eura koju dodjeljuje grčka državna televizija Hellenic Broadcasting Corporation;
  • stipendiju za sudjelovanje na radionici Doc Lab.

Nema kotizacije za sudjelovanje. Festival će za svaki odabrani projekt nadoknaditi 200 eura putnih troškova.

Poveznica za prijavu

Rok za prijavu je 20. siječnja 2020.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]