Istekao rok prijave
30/09/2020

ScriptLab 2021. i ScriptLab – story editing 2021.

Rok za prijavu

  • 23/10/2020

Vrijeme i mjesto

1. rezidencijalna radionica: 21. - 28. ožujka 2021. (Lavov, Ukrajina)
1. online sesija: početak lipnja 2021.
2. online sesija: početakrujna 2021.
3. online sesijakrajlistopada 2021.
2. rezidencijalna radionica & TFL Meeting Event: druga polovica studenoga 2021. (Torino, Italija)

Više informacija

Radionica ScriptLab 2021. u organizaciji Međunarodnog filmskog festivala u Torinu namijenjena je scenaristima i redateljima ili kreativnim timovima iz cijelog svijeta čiji su igrani projekti u ranoj fazi razvoja scenarija. ScriptLab održava se od ožujka do prosinca 2021. godine (ukupno trajanje je devet mjeseci), a radionica je podijeljena u dvije faze: dvotjedna rezidencijska radionica (ožujak i prosinac) i dvije konzultacijske sesije putem interneta.

Svake godine izabere se 20 projekata koji će biti mentorirani tijekom radionice ScriptLab. Sudionici radionice podijeljeni su u pet grupa, a svakoj se dodjeljuju mentor i scenaristički savjetnik koji usmjeravaju polaznike tijekom svih faza rada na scenariju. Značaj rada na scenariju u grupi ostvaruje se komunikacijom s drugim kolegama unutar grupe, što predstavlja kreativno okruženje za svakog autora.

Tijekom programa polaznicima je omogućeno savjetovanje vezano uz druge elemente projekta (daljnji razvoj projekta, autorska prava, produkcija i sl.). U sklopu radionice ScriptLab održavaju se različiti masterclass programi koje vode svjetski renomirani filmski profesionalci. TorinoFilmLab Meeting Event označava završetak radionice u sklopu kojeg svi polaznici predstavljaju svoje projekte pred internacionalnim producentima, prodajnim agentima i drugim filmskim profesionalcima.

Lviv Film Commission ovogodišnji je novi partner projekta ScriptLab. Ostali partneri projekta su Austrian Film Institute, German Films, Swiss Films i VAF – Flanders Audiovisual Fund

 Potrebna dokumentacija za prijavu:

  • sinopsis projekta (1 str.) i treatment (scenoslijed) projekta (do 15 stranica)
  • motivacijsko pismo redatelja i/ili scenarista (do 3 stranice)
  • materijali o audiovizualnom pristupu djelu (fotografije, snimke, mood board i sl.)
  • CV (do 2 stranice)
  • poveznica (s upisanom lozinkom) na prethodni AV rad (trajanje rada do 30 minuta s prijevodom na engleski jezik; materijal ne može biti showreel autora)

Prijave na ScriptLab mogu biti u timu ili individualne, a pojedinac i/ili tim ne mora, kao uvjet, imati pridruženog producenta na projektu. Dokumenti moraju biti poslani na engleskom jeziku u PDF formatu.

Kotizacija:

  • 2500 € (2000 € za dodatnog člana tima – producent)

Kotizacija obuhvaća troškove radionice i smještaja, a polaznici sami pokrivaju troškove prijevoza. Moguće je osigurati stipendiju za radionicu.

ScriptLab – story editing 2021.

ScriptLab – story editing program je usavršavanja za scenarističke savjetnike (story editors) u sklopu radionice ScriptLab 2021. Program za usavršavanje namijenjen scenarističkim savjetnicima okuplja polaznike iz cijelog svijeta koji sudjeluju u svim fazama razvoja scenarija redatelja ili scenarista na radionici. Cilj je programa pružiti adekvatno obrazovanje i iskustvo u procesu razvoja scenarija. Svake godine petero odabranih polaznika programa pridružuje se jednoj od četiri grupe koju vode mentor i renomirani stručnjak za scenarije koji djeluje kao mentor polazniku programa story editing. Polaznici ovog programa smatraju se pridruženim savjetnicima za scenarističke projekte iz grupe.

Program se održava od ožujka do prosinca 2021. godine, a podijeljen je na dvotjednu rezidencijsku radionicu (ožujak, prosinac) i tri online modula (lipanj, rujan, listopad). TFL Meeting Event predstavlja završetak radionice, a polaznici će imati mogućnost umrežavanja s drugim kolegama i filmskim profesionalcima.

Vještine koje će polaznici ostvariti su analiziranje scenoslijeda i prve verzije scenarija, procjena mogućnosti razvoja projekta i scenarističko savjetovanje u svim fazama razvoja.

Tko se može prijaviti:

scenaristi, producenti, predstavnici filmskih festivala i fondova i sl.

Potrebna dokumentacija:

  • CV (do 2 str.)
  • motivacijsko pismo s pojašnjenjem zašto je ovaj program važan za vaš daljnji rad

Dokumentacija mora biti dostavljena na engleskom jeziku u PDF formatu.

Kotizacija:

1500 €



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]