Istekao rok prijave
09/03/2012

Radionica Story Doc 2012.

Rok za prijavu

  • 30/03/2012

Vrijeme i mjesto

od 05. lipnja do 30. listopada 2012. u Ateni u Grčkoj

Dodatne informacije

Kontakt

Stella Litou
[email protected]

Više informacija

Ova radionica posvećena je kreativnim dokumentarnih filmova te onima koji su namijenjeni za više platformi. Projekti moraju imati snažnu mediteransku povezanost.  Svaki od 20 odabranih projekata pratit će se od faze razvoja do financiranja, produkcije i distribucije s ciljem dovršenja visokokvalitetnih produkcija.

Radionica će biti organizirana u dva dijela između kojih je predviđena faza doradbe projekata:

  • Razvoj i produkcija: 4-dnevni seminar, studije slučajeva, filmske projekcije i individualni rad s predavačima;
  • Kampus dokumentarnoga filma: u Leipzigu (u listopadu)

Velik broj predviđenih predavača čine urednici naručitelji koji omogućuju izravno povezivanje s audiovizualnom industrijom.

Polaznici

- europski profesionalci - redatelji i producenti dokumentarnih filmova - s iskustvom na nacionalnoj razini te projektima ili prijedlozima projekata koji imaju koprodukcijski potencijal te pogađaju ukus međunarodne publike

Kotizacija

Iznosi 300 eura, a namijenjena je pokrivanju troškova puta i smještaja (200 eura ukoliko se radi o promatraču ili drugoj osobi koja prati projekt) . Dodijelit će se i 5 stipendija.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]