Istekao rok prijave
14/04/2010

Radionica Screen Leaders EU 2010.

Rok za prijavu

  • 26/04/2010

Vrijeme i mjesto

od lipnja do studenoga 2010. u Dublinu u Irskoj

Dodatne informacije

Kontakt

Helen McMahon,
voditeljica programa,
FAS Screen Training Ireland,
27-33 Baggot Street,
4 Dublin,
Irska
tel.: +353 1 607 0500
faks: +353 1 607 7469
[email protected]

Više informacija

Radionica Screen Leaders predstavlja program strateškoga razvoja tvrtki namijenjen iskusnim vlasnicima/menadžerima tvrtki iz audiovizualnoga sektora. Producenti, distributeri i kinoprikazivači imat će priliku raditi sa stručnim predavačima s iskustvom u industriji, predavačima specijaliziranima za menadžment i stručnjacima za digitalne medije.

Cilj je programa proširiti stručna znanja o ključnim područjima osobnoga menadžmenta, strateškoga planiranja i okolnostima na međunarodnome tržištu. Visoka razina učinkovitosti radionice Screen Leaders proizlazi iz konzultacija s tvrtkama polaznicama u svrhu prilagodbe sadržaja radionice njihovim specifičnim potrebama.

Odabir tvrtki izvršit će se prema profilu prijavljenih, njihovoj spremnosti na promjene i razvoj te dosadašnjim postignućima u industriji.

Datumi održavanja radionica

  • Prvi modul: 2. – 6. lipnja 2010.
  • Strateško planiranje: 12. – 13. srpnja 2010.
  • Drugi modul: 25. – 28. studenoga 2010.

Projekti i sudionici

Predviđena su mjesta za 15 tvrtki ili najviše 30 polaznika. Prijaviti se mogu tvrtke koje posluju u audiovizualnome sektoru najmanje 5 godina. Od svih se tvrtki traži da na radionicu prijave po dvije vodeće osobe, po mogućnosti generalnoga direktora ili predsjednika tvrtke i financijskoga direktora, višeg dopredsjednika, voditelja poslovanja ili voditelja ljudskih resursa.

Kotizacija

Kotizacija iznosi 5.000 € za dvoje polaznika iz iste tvrtke. Taj iznos ne pokriva putne troškove, ali uključuje troškove prehrane i smještaja. Polaznici iz novih država članica mogu se prijaviti i za stipendije.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]