Istekao rok prijave
08/04/2019

Radionica razvoja filmskih festivala 2019.

Rok za prijavu

  • 16/05/2019

Vrijeme i mjesto

22. – 28. srpnja 2019., Wroclaw, Poljska

Više informacija

Developing Your Film Festival je program usavršavanja u čijem je fokusu razvoj filmskih festivala koji će se održavati za vrijeme trajanja filmskog festivala New Horizon u poljskom gradu Wroclawu. Radi se o intenzivnom programu namijenjenom filmskim djelatnicima vezanima uz filmske festivale koji je osmišljen s ciljem stjecanja vještina razvoja publike, povećanja broja gledatelja, jačanja međunarodne reputacije festivala te pronalaženja sponzora i partnera.

Predavanja će održati neki od ključnih filmskih profesionalaca vezanih uz festivale svjetskog ugleda, kao što su Berlinale, filmski festival u Rotterdamu, Torontu, te mnogi drugi. Polaznicima će biti omogućeno osmišljavanje jasne strategije vodstva festivala, ali i stjecanje kontakata s različitim svjetskim festivalima.

Neke od ključnih tema programa usavršavanja jesu sponzorstva, partnerstva, razvoj publike, izbor programa, marketinška strategija te financijska održivost festivala.

Kotizacija

1250 eura (uključuje troškove radionice, smještaja i festivalsku akreditaciju)

Dostupne su stipendije.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]