Istekao rok prijave
26/01/2010

Radionica kreativnoga dokumentarnog filma Ex Oriente Film 2010.

Rok za prijavu

  • 01/02/2010

Vrijeme i mjesto

od ožujka 2010. do siječnja 2011. u Jihlavi u Češkoj

Dodatne informacije

Kontakt

Ivana Milosevicova,
voditeljica Studija,
Institute of Documentary Film (IDF),
Skolska 12,
110 00 Praha 1,
Republika Češka
tel.: +42 0 224 214 858
faks: +42 0 224 214 858
[email protected]

Više informacija

O radionici

Ovaj jednogodišnji program usavršavanja namijenjen je timovima (režiser i producent) iz Srednje i Istočne Europe. Radi se o međunarodnoj radionici putem koje se omogućuje potpora razvoju i financiranju kreativnih dokumentarnih filmova iz cijele Srednje i Istočne Europe.

Tijekom triju petodnevnih ili sedmodnevnih radionica režiserima i producentima savjete će pružati iskusni europski producenti, režiseri, edukatori, stručnjaci za audiovizualni sektor te televizijski urednici zaduženi za naručivanje filmova kako bi lakše osmislili priču, financijsku strategiju za projekt te pronašli strane partnere.

Dodjelom manjih stipendija polaznike se potiče na posjet glavnim međunarodnim audiovizualnim događanjima. Jednako tako imaju mogućnost konzultacija te im se pomaže u umrežavanju.

Potrebno je napomenuti da radionice Ex Oriente Film svake godine primaju samo jedan projekt iz stare države članice Europske unije. Usmjerene su prvenstveno na kandidate iz novih država članica te na njihove konkretne potrebe.

Datumi održavanja radionica

23. – 28. ožujka 2010. u Češkoj (točno mjesto održavanja dogovorit će se naknadno)
sredina lipnja 2010. u Varšavi u Poljskoj
kraj listopada 2010. u Jihlavi u Češkoj
kraj siječnja 2011. u Pragu u Češkoj

Polaznici

U radionicama sudjeluje ukupno 28 polaznika – 14 režisera i 14 producenata.

Kotizacija

1.500 € po odabranome projektu; stipendije dostupne polaznicima iz novih država članica.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]