Istekao rok prijave
27/01/2012

Radionica EKRAN 2012

Rok za prijavu

  • 31/01/2012

Vrijeme i mjesto

od svibnja do rujna 2012. u Varšavi

Dodatne informacije

Kontakt

Wajda Studio sp. z o.o.,
ul. Chełmska 21,
00-724 Varšava
NIP: 521-31-68-430; REGON: 017400539
KRS: 0000018293
Poljska
tel./faks: +48 22 851 10 57 (67)
[email protected]

Više informacija

O radionici

Škola filmske režije Andrzej Wajda objavljuje natječaj za sudjelovanje u radionici EKRAN 2012. Cilj je pomoći redateljima u razvoju filmskoga projekta, putem bliske suradnje sa scenaristom, producentom i direktorom fotografije.

EKRAN također pruža jedinstvenu priliku producentima za upoznavanje s dokazano najboljim metodama racionalizacije troškova i unaprjeđenja kreativnih mogućnosti, sve sa svrhom uspješnijega razvoja filmskoga projekta usavršavajući scenarije/treatmente i producirajući dvije scene iz svakoga scenarija, odnosno treatmenta. Kreativnomu timu sastavljenom od redatelja, scenarista i producenta ponuđen je izbor lokacija za snimanje, glumci i filmski set u okviru logističkih i financijskih mogućnosti radionice. Interesnim sferama voditelja EKRANA prvenstveno pripadaju nezavisni filmski projekti obilježeni snažnom osobnom vizijom. Na kraju radionice svaki će tim imati dobro razvijen treatment ili prvu verziju scenarija i dvije scene s definiranim tonom, žanrom i vizualnim jezikom projekta.

Sudjelovanje je besplatno.

EKRAN blisko surađuje s radionicom EAVE.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]