Istekao rok prijave
21/06/2022

MIDPOINT Writers' Room 2022.

Rok za prijavu

  • 01/08/2022

Vrijeme i mjesto

od 03. do 07. listopada 2022. u Pragu, Češka

Dodatne informacije

Više informacija

Writers' Room predstavlja međunarodnu simulaciju sobe za pisce s jedinstvenim talentima koja svojim sudionicima pruža mogućnost rada i surađivanja u međunarodnoj i raznolikoj okolini te pod nadzorom etabliranih i uspješnih europskih/američkih showrunnera i pisaca.

Kao jedan od programa usavršavanja MIDPOINT instituta usmjerenih na serije, Writers’ Room / Sobe za pisanje namijenjen je scenaristima i producentima bez posebnog projekta u razvoju, a čija je ambicija započeti karijeru kao članova sobe za pisce ili showrunnera. Program je osmišljen ne samo za usavršavanje specijaliziranih vještina pisanja, već svojim sudionicima nudi i praktična znanja o organizaciji sobe za pisce te stimulira kreativne procese i potiče nove ideje.

Ovaj jedinstven događaj odabranim će sudionicima omogućiti predavanja, trening crtanja i pisanja te simulaciju sobe za pisce.

Struktura programa

Odabrani sudionici sudjelovat će na predavanjima koja se bave organizacijom sobe za pisce, kao i strukturom pilot epizode i sezone. S druge strane, većinu radnog vremena radionica će posvetiti simulaciji sobe za pisce, vođenu od strane iskusnih profesionalaca.

Radionica scenaristima nudi mogućnost unaprjeđenja zanata i vještina pisanja, vježbe crtanja i pisanja te znanja i vještine povezane s procesima koji se odvijaju tijekom samog pisanja scenarija serija, kao što su kreativni timski rad, zajedničko razmišljanje i stvaranje te praćenje jedinstvenog narativnog glasa i vizije, kao i same strukture epizode serije.

Osim toga, Writers' Room producentima nudi ulogu promatrača s jedinstvenom prilikom za istraživanje profesionalne sobe za pisce koju vode iskusni mentori.

Tko se može prijaviti?

Writers' Room program namijenjen je europskim scenaristima i scenaristima-producentima, koji će imati aktivnu ulogu u programu, kao i producentima promatračima, koji će u programu sudjelovati pasivno.

Kako se prijaviti?

Za prijavu na radionicu, potrebno je otvoriti račun na MIDPOINT Visitor stranici i slijediti upute unutar obrasca za prijavu. Detaljan opis potrebnih materijala također se nalazi unutar samog obrasca.

Rok za prijavu je 01. kolovoza 2022.

Kotizacija

Kotizacija za radionicu iznosi 800 eura po sudioniku (cijena uključuje školarinu, smještaj i hranu, no ne pokriva putne troškove).  

Dodatne informacije o Writers' Room programu, kao i odgovore na najčešće postavljena pitanja možete pronaći na poveznici.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]