Istekao rok prijave
03/06/2018

MIDPOINT TV Launch 2019.

Rok za prijavu

  • 21/09/2018

Vrijeme i mjesto

Prva sesija – studeni 2018. u Banskoj Stiavnici, u Slovačkoj

Druga sesija – travanj 2019. u Pilsenu, u Češkoj

Treća sesija – kolovoz 2019. u okviru Sarajevo Film Festivala

Dodatne informacije

Više informacija

O radionici

Riječ je o radionici koja naglasak stavlja na razvoj mini serija ili epizodnih televizijskih serija što mogu podržati nastavke onih postojećih. Prihvatljive su visoko- i niskobudžetne serije s epizodama u trajanju od pola sata (25-30 minuta) i jednoga sata (40-60 minuta), sadržajno bogatih, neodoljivih priča kojima su svojstveni inovativni koncepti.

Prednost imaju kandidati koji dolaze iz srednje i istočne Europe, iz baltičkih zemalja te šire mediteranske regije, a poželjno je iskustvo u snimanju filmova, uz želju za prelaskom u područje kvalitetne televizijske produkcije. U obzir će se također uzeti kandidati s određenim iskustvom u razvoju TV projekata.

Program radionice sastoji se od triju sesija koje uključuju razvoj pilot-serije i njezine sezonske varijante, analizu i pregled popularnih TV uspješnica, predavanja gostujućih predavača, kao i individualne konzultacije i timski rad s glavnim predavačima. Programom je obuhvaćeno i predavanje producenta koji će sudionike radionice detaljnije uputiti u televizijsku scenu europske audiovizualne industrije.

HBO Europe, partner radionice, ponudit će po završetku njezina održavanja financijsku nagradu za najbolji projekt u okviru svojega originalnog teritorijalnog prikazivanja.

Tko se može prijaviti?

  • kandidati s projektom – timovi sa scenaristom i producentom i redateljem (ako je relevantno)

Kotizacija

  • prvi sudionik – 1.500 eura (500 eura po sesiji)
  • drugi sudionik – 1.500 eura (500 eura po sesiji)
  • treći sudionik – 1.500 eura (500 eura po sesiji)

U kotizaciju nisu uključeni putni troškovi!



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]