Istekao rok prijave
11/10/2022

MIDPOINT Script Consultancy Training 2023.

Rok za prijavu

  • 31/10/2022

Vrijeme i mjesto

pripremni seminar za scenarističke savjetnike: veljača 2023., online
1. radionica: ožujak 2023., Slovačka
2. radionica: svibanj 2023., online
3. radionica: lipanj i srpanj 2023., Prag i Karlovy Vary (Češka)
4. radionica: studeni 2023., online

Više informacija

Script Consultancy Training program je usavršavanja koji  polaznicima nudi jedinstvenu priliku učenja kroz rad kako bi savladali vlastite vještine savjetovanja o scenarijima. Vođeni hvaljenim i stručnim mentorom imat će priliku surađivati sa sudionicima Feature Launch programa te tako iskusiti proces razvoja projekta dajući savjete stvarnim projektima svojih kolega, a samim time poboljšati svoje sposobnosti analize scenarija, davanja konstruktivnih povratnih informacija, komunikacije i predstavljanja na tržištu. Glavni mentor radionica za scenarističke savjetnike bit će Gyula Gazdag, američki filmski, kazališni i televizijski redatelj. 

Struktura programa

U veljači 2023. održat će se pripremni online seminar za 3 odabrana scenaristička savjetnika koji će ih pripremiti za daljnji rad s Feature Launch projektima zajedno s voditeljima grupa.

Prva radionica odvijat će se u ožujku 2023. u Slovačkoj, gdje će svaki polaznik biti raspoređen u jednu od tri grupe, u kojoj će surađivati s njezinim voditeljem, kao i njezinim sudionicima na razvoju scenarija. Osim toga, polaznici će se redovito sastajati sa svojim mentorom kako bi mogli primati povratne informacije o vlastitom napretku. U ovom dijelu programa scenaristički savjetnici upoznat će se sa scenarijem i razvojnim aspektima stvaranja filmskog projekta, poboljšat će  komunikacijske vještine i, ono najvažnije, naučit će davati konstruktivne povratne informacije kreativnom timu kako bi ih dobro usmjerili u kreativnom procesu. 

Druga radionica bit će u online formatu u svibnju 2023., a sudionici će imati priliku sudjelovati na individualnim konzultacijama te predavanjima fokusiranima na razvoj scenarija. 

Tijekom treće radionice, koja će se održati tijekom lipnja i srpnja 2023. u Pragu i Karlovym Varyma (Češka), polaznici će nastaviti promatrati različite faze razvoja projekata, i to kroz završnu prezentaciju na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma. Bit će prisutni na pitching obuci i probama te će  pripremiti i vlastite prezentacije kako bi se predstavili kao profesionalci filmske industrije tijekom KVIFF pitching foruma.

Četvrta, ujedno i posljednja radionica također će se održati u online obliku u studenome 2023., a sastoji se od individualnih konzultacija, master classova te predavanja fokusiranih na distribucijske i marketinške strategije. 

Tko se može prijaviti?

Script Consultancy Training namijenjen je ambicioznim scenarističkim savjetnicima (ali i scenaristima, kreativnim producentima, montažerima i drugim filmskim profesionalcima koji imaju iskustva s uređivanjem scenarija i koji imaju želju postati scenaristički savjetnici) koji primarno dolaze iz srednje i istočne Europe ili imaju motivaciju surađivati s tom regijom. 

Kako se prijaviti?

Za prijavu na radionicu potrebno je otvoriti račun na MIDPOINT Visitor stranici i slijediti upute unutar obrasca za prijavu. Osim osnovnih informacija o kandidatu, treba priložiti i izjavu o svrsi, analizu scene te kratku profesionalnu biografiju. 
Rok za prijavu projekata je 31. listopada 2022.

Kotizacija

Kotizacija za sudjelovanje na radionicama iznosi 1500 € po sudioniku te uključuje smještaj i školarinu (ne pokriva troškove putovanja!).



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]