Istekao rok prijave
08/10/2021

MIDPOINT - Feature Launch & Script Consultancy 2022.

Rok za prijavu

  • 01/11/2021

Vrijeme i mjesto

Pripremni seminar za polaznike radionice za razvoj scenarija / veljača - ožujak 2022. 
1. radionica / ožujak 2022., u Slovačkoj
2. radionica / svibanj 2022.,  online
3. radionica te predstavljanje projekata u razvoju / lipanj-srpanj 2022. u Pragu i Karlovyim Varyima, u Češkoj, u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Karlovyim Varima
4. radionica / studeni 2022., online
Praćenje projekata za producente (tzv. follow up): Company Time – EAVE radionica na zahtjev u suradnji s MIDPOINT Institutom / siječanj 2023., u Trstu, u Italiji, te u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Trstu i When East Meets West.

Dodatne informacije

Više informacija

Feature Launch

Program je namijenjen scenaristima, producentima i redateljima koji razvijaju svoj dugometražni filmski projekt, s time da redatelju to mora biti prvi ili drugi takav projekt. Fokus je na kreativnim timovima iz srednje i istočne Europe te šireg Mediterana. Svake se godine izabire devet dugometražnih projekata i troje scenarističkih savjetnika koji sudjeluju na rezidencijskim radionicama kao i predstavljanju unutar četiriju modula.

Za prijavu je potreban detaljno razrađen scenoslijed (treatment) ili prva verzija scenarija, sinopsis, logline, informacije o financijskom planu, uz ostalu dokumentaciju, a mogu se prijaviti timovi sastavljeni od najviše triju polaznika po projektu (producent, scenarist i/ili redatelj).

Na radionici mogu također sudjelovati polaznici koji se žele usavršavati kao scenaristički savjetnici (script consultants). Svaki od sudionika bit će priključen jednom od projekata te će blisko surađivati s kreativnim timom, uz nadzor mentora. Za prijavu su potrebne: temeljne informacije o prijavitelju, motivacijsko pismo, analiza scene, kratka profesionalna biografija i fotografija prijavitelja.

Prijave su otvorene do 16. rujna o. g. putem poveznice, a detaljnije informacije o kriterijima možete pronaći ovdje.

MIDPOINT će u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Karlovyim Varyima najboljem projektu dodijeliti financijsku potporu u vrijednosti od 10.000 eura.

Kotizacija iznosi 1500 eura za redatelje, scenariste i scenarističke savjetnike te 1800 eura za producente. Kotizacija uključuje smještaj, boravak i troškove radionice. Putni troškovi nisu uključeni. Postoji i mogućnost dobivanja stipendija.

Radionica savjetnika za pisanje scenarija

Proces razvoja kroz koji prolaze projekti radionice Feature Launch koristi se kao platforma za obuku tri polaznika savjetnika za pisanje scenarija, koji će putem radionice usvojiti principe savjetovanja o scenarijima kako bi unaprijedili svoju buduću karijeru. Polaznici pohađaju sve radionice i predstavljanje projekata zajedno sa sudionicima radionice Feature Launch.

Tko se sve može prijaviti?

Projekti - kreativni timovi pisca i/ili redatelja i producenta (najviše 3 sudionika po timu)

  • prvi ili drugi igrani film redatelja
  • dolaze iz srednje i istočne Europe ili s namjerom koprodukcije s navedenom regijom

Polaznici radionice su: konzultanti za scenarije, TV urednici, producenti, umjetnički savjetnici pri filmskim centrima/fondovima iz Srednje i Istočne Europe ili oni koji su spremni blisko surađivati ​​s navedenom regijom.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]