Istekao rok prijave
23/08/2020

MIDPOINT Feature Launch 2021.

Rok za prijavu

  • 16/09/2020

Vrijeme i mjesto

1. radionica: siječanj 2021., Trst, Italija

2. radionica: travanj 2021., Trnava, Slovačka

3. radionica: srpanj 2021., Prag/Karlovy Vary, Češka

Feature Launch Spotlight: siječanj 2022., Trst, Italija

Dodatne informacije

Više informacija

O radionici

Program je namijenjen scenaristima, producentima i redateljima koji razvijaju svoj dugometražni filmski projekt, s time da redatelju to mora biti prvi ili drugi takav projekt. Fokus je na kreativnim timovima iz srednje i istočne Europe te šireg Mediterana. Svake se godine izabire devet dugometražnih projekata i troje scenarističkih savjetnika koji sudjeluju na rezidencijskim radionicama kao i predstavljanju unutar četiriju modula.

Za prijavu je potreban detaljno razrađen scenoslijed (treatment) ili prva verzija scenarija, sinopsis, logline, informacije o financijskom planu, uz ostalu dokumentaciju, a mogu se prijaviti timovi sastavljeni od najviše triju polaznika po projektu (producent, scenarist i/ili redatelj).

Na radionici mogu također sudjelovati polaznici koji se žele usavršavati kao scenaristički savjetnici (script consultants). Svaki od sudionika bit će priključen jednom od projekata te će blisko surađivati s kreativnim timom, uz nadzor mentora. Za prijavu su potrebne: temeljne informacije o prijavitelju, motivacijsko pismo, analiza scene, kratka profesionalna biografija i fotografija prijavitelja.

Prijave su otvorene do 16. rujna o. g. putem poveznice, a detaljnije informacije o kriterijima možete pronaći ovdje.

MIDPOINT će u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Karlovyim Varyima najboljem projektu dodijeliti financijsku potporu u vrijednosti od 10.000 eura.

Kotizacija iznosi 1500 eura za redatelje, scenariste i scenarističke savjetnike te 1800 eura za producente. Kotizacija uključuje smještaj, boravak i troškove radionice. Putni troškovi nisu uključeni. Postoji i mogućnost dobivanja stipendija.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]