Istekao rok prijave
08/03/2010

MEGA Plus 2010.

Rok za prijavu

  • 29/03/2010

Vrijeme i mjesto

od lipnja 2010. do ožujka 2011. u Rondi i Malagi u Španjolskoj

Dodatne informacije

Kontakt

Jose Garasino,
koordinator programa,
Media Business School,
Calle Molino, 1 bis,
29400 Ronda,
Španjolska
tel.: +34 952 873944
faks: + 34 914 313303
[email protected]

Više informacija

MEGA Plus je 9-mjesečni poslijediplomski studij menadžmenta u audiovizualnome sektoru što nudi obrazovanje mladim profesionalcima koji žele proširiti svoje znanje o svim pitanjima vezanima uz poslovno upravljanje u audiovizualnim tvrtkama. MEGA Plus isto tako omogućuje polaznicima da nauče kako razviti, producirati i distribuirati audiovizualne projekte u današnjoj europskoj industriji.

Obrazovanje što ga nudi MEGA Plus priprema polaznike za dostizanje složenih standarda koje zahtijevaju europske audiovizualne tvrtke. Studij je osmišljen tako da studenti steknu znanje i poslovne vještine koji će im omogućiti obavljanje rukovodećih poslova u industriji.

Građenje europske poslovne mreže ključan je element studija pa će studentima ono biti omogućeno ne samo stjecanjem znanja i vještina već i stvaranjem kontakata i multimedijske platforme za uvođenje međunarodne dimenzije u poslovne planove.

Nadalje, studentima će biti omogućeno 6-mjesečno stažiranje te pristup ključnim koprodukcijskim sajmovima kao što su Berlinale Talent Campus, Cinemart Rotterdamskoga filmskog festivala i koprodukcijski sastanci u Solunu. Tako će studenti dobiti sve instrumente koji su im potrebni za brz uspon na međunarodnom tržištu.

Datumi održavanja radionica

  • 2. lipnja – 3. rujna 2010.:
    14 tjedana akademske nastave
     
  • rujan – prosinac 2010.:
    prvo stažiranje
     
  • prosinac 2010.:
    tjedan zaključivanja ocjena
     
  • siječanj – ožujak 2011.:
    drugo stažiranje

Projekti i polaznici

Bit će odabrano najviše 25 polaznika s filmskim ili televizijskim projektom. Kandidati bi trebali biti osobe koje su nedavno diplomirale te žele učiti o audiovizualnome sektoru i o svim područjima audiovizualne produkcije ili mladi profesionalci s jednogodišnjim ili dvogodišnjim iskustvom u području audiovizualne djelatnosti. U programu mogu sudjelovati i osobe koje nemaju iskustva u audiovizualnome sektoru te žele proširiti svoje profesionalne mogućnosti.

Kotizacija

Iznosi 7.000 € i plaća se prije početka programa. Postoji mogućnost dobivanja stipendija, o kojima podrobnije informacije može dati koordinator Jose Garasino.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]