Istekao rok prijave
05/10/2020

M:brane Forum 2021.!

Rok za prijavu

  • 03/12/2020

Vrijeme i mjesto

od 16. do 18. ožujka u Malmöu u Švedskoj!

Dodatne informacije

Više informacija

M:brane jedinstvena je europska platforma čiji je cilj umrežavanje producenata s drugim kolegama i potencijalnim koproducentima. Trodnevni program M:brane Foruma, koji se održava u Malmöu (Švedska), okuplja producente, distributere, prodajne agente i donositelje odluka (festivalske selektore) koji razvijaju projekte svih žanrova za publiku od 3 do 18 godina. Producenti s projektima iz područja dokumentarnih i VR projekata, kao i kanadski producenti koji traže europske koproducente i producenti čiji projekti počivaju na sadržajima vezanima uz autohtonu kulturu arktičkog sjevera pozvani su na sudjelovanje u M:brane Forumu.

M:brane koncipiran je kao trodnevni program u sklopu kojeg su programi Opening Day Industry Conference koji sadržava panele, studije slučaja i razgovore o aktualnim temama iz industrije. Nakon ceremonije otvorenja, tijekom sljedeća dva dana održat će se pitching prijavljenih projekata te pojedinačni sastanci sudionika i donositelja odluka u organizaciji Foruma. Svake godine predstavlja se između 30 i 40 projekata namijenjenih kino, TV i web distribuciji, kao i dokumentarni, interaktivni i VR projekti koji su u fazi razvoja. Producenti na drugom danu Foruma predstavljaju projekt ispred više od 150 producenata i distributera. Prijave za M:brane Forum su besplatne, a sudjelovanje u programu nakon odabira projekta se naplaćuje.

U sklopu programa Pitching Event 2021. predstavljene su kategorije unutar kojih producenti mogu predstaviti svoje projekte. W-I-P (Work In Progress) nova je kategorija namijenjena projektima koji su u prvoj fazi razvoja. S obzirom na to da je W-I-P program novitet projekta M:brane, broj sudionika pitcha ograničen je na dvije osobe po projektu, a natjecatelje će odabrati Odbor za selekciju prema zadanim kriterijima. W-I-P potprogram organiziran je u suradnji s Nordisk Film & TV Fondom.

Main Pitch namijenjen je različitim projektima u razvoju, dokumentarnim filmovima, W-I-P projektima i onima koji su bili u potprogramu RealYoung Pitch. RealYoung Pitch namijenjen je dokumentarnim projektima koji su u zadnjoj fazi razvoja, a kojima se nudi mogućnost dodatnog rada na projektu putem individualnih sastanaka s financijerima, potencijalnim koproducentima i drugim suradnicima. Projekti koji sudjeluju u programu RealYoung Pitch ostvarit će mogućnost prezentacije projekta u programu Main Pitch.

Informacije o programu RealYoung Pitch 2021. nalaze se na poveznici.

Tema ovogodišnjeg programa M:brane je VR, mlada publika i njihova povezanost s temom te suradnja s javnim prostorima i institucijama. 

Dokumenti potrebni za prijavu na M:brane:

  • sinopsis (500 znakova)
  • autorska koncepcija (240 znakova)
  • cross medijska strategija promocije (380 znakova)
  • redateljska ili produkcijska motivacija (360 znakova)
  • CV redatelja i producenta (310 znakova)
  • portofolio produkcijske kuće (160 znakova)
  •  popis ciljeva koji će se ostvariti na M:brane (200 znakova)
  • producentov e-mail, e-mail produkcijske kuće, kontakt osoba (ime i prezime) i e-mail
  • adresa (poštanski broj/grad/država), broj telefona (uz pozivni broj), VAT broj
  • ciljana publika, platforme distribucije
  • scenoslijed (treatment) projekta (do 2 stranice u PDF formatu)
  • rekapitulacija financijskog plana (do 1 stranica u PDF formatu)
  • plan financiranja (do 1 stranica u PDF formatu)
  • pismo namjere (PDF format)

Uvjeti prijave:

Projekt se može prijaviti na M:brane Forum jedino ako je producent za njega osigurao minimalno 10% financijskih sredstava. Prikaz potvrde o sakupljenim sredstvima može se prikazati u obliku pisma namjere.

Financijski plan projekta mora biti prikazan u valuti eura, a svi dokumenti moraju biti na engleskom jeziku. Jedna produkcija može prijaviti najviše dva projekta za sudjelovanje u programu M:brane.

Producenti se mogu prijaviti za program M:brane bez pridruženog redatelja na projektu.

Nakon završetka projekta, producenti moraju naznačiti sudjelovanje u programu M:brane pomoću logotipa na odjavnoj špici projekta.

Kotizacija:

250 € (za tim od dvije osobe)

Kotizacija uključuje mogućnost sudjelovanja u programu te mogućnost dogovora pojedinačnog sastanka s jednim od donositelja odluka. Kotizacija ne pokriva troškove putovanja u Malmö (Švedska).

Ostale beneficije akreditacije: ekskluzivne konzultacije s moderatorom pitcha i menadžerom projekta M:brane, savjeti pri pripremi pitcha, pojedinačni sastanci s donositeljima odluka, osigurano mjesto na pitchu, sudjelovanje na ceremoniji otvaranja, sudjelovanje na dva ručka za umrežavanje i korištenje pauze za umrežavanje, paket sa svim potrebnim informacijama o distributerima, producentima i predstavnicima fondova.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]