Istekao rok prijave
14/11/2019

M:brane Forum 2020.

Rok za prijavu

  • 05/12/2019

Vrijeme i mjesto

od 10. do 12. ožujka, Malmö (Švedska)

Dodatne informacije

Više informacija

Forum zanimljiva imena M:brane održava se u Malmöu, u Švedskoj, a predstavlja jedinstveno mjesto susreta donositelja odluka i producenata koji nastoje istražiti nove mogućnosti na području novih tehnologija, novih formata i novih ideja. Fokus je pritom isključivo na projektima usmjerenima prema mladoj publici u dobi od 3 do 18 godina.

M:brane je platforma za producente s vizijom, kupce, distributere i prodajne agente, kao i ostale brojne zainteresirane profesionalce, koja im pruža priliku za stjecanje uvida u kreativne i vrlo inovativne projekte u ranoj fazi. Na događanju sudjeluje oko 220 profesionalaca iz više od 20 zemalja.

Moguće je prijaviti europske koprodukcije, a prihvatljivi su svi žanrovi i sve platforme za dob od 3 do 18 godina. Poziv je također otvoren za prijave:

  • producenata dokumentarnog filma koji se žele prijaviti na 6. izdanje programa RealYoung
  • producenata virtualne stvarnosti
  • kanadskih producenata koji su u potrazi za europskim koproducentima
  • producenata čija priča potječe iz autohtone kulture s arktičkog sjevera (poseban poziv u suradnji s Međunarodnim institutom za film Sámi).

Svoj projekt možete prijaviti u jednoj od pet različitih kategorija:

  • Main pitch – projekti u razvoju s 10 % osiguranog financiranja
  • RealYoung – dokumentarni projekti s 10 % osiguranog financiranja
  • W-I-P – nedovršeni projekti kojima je potrebno samo konačno financiranje
  • RealYoung development – dokumentarni projekti u vrlo ranim fazama razvoja
  • ObserverPlus – projekti samo za individualne sastanke (posebne prijave otvaraju se u siječnju).

Kotizacija za sudjelovanje ovisi o kategoriji u kojoj se projekt nalazi.

Poveznica na prijavnicu: https://bit.ly/2NDeQww

Rok za prijavu je 5. prosinca 2019.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]