Istekao rok prijave
28/10/2019

Kad istok susretne zapad - First Cut Lab 2020.

Rok za prijavu

  • 30/11/2019

Vrijeme i mjesto

od 19. do 21. siječnja 2020., Trst (Italija)

Dodatne informacije

Više informacija

First Cut Lab program je u sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West osmišljen za tri dugometražna igrana filma iz zemalja u fokusu (Austrije, Mađarske, Moldavije, Njemačke, Rumunjske, Švicarske) i Italije koja se nalaze u fazi montaže. Odabrani timovi redatelja i producenata (sudjelovanje montažera nije obavezno) imat će priliku savjetovati se s iskusnim montažerima i dobiti povratne informacije od vrhunskih međunarodnih filmskih profesionalaca (festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata, itd.).

Kriteriji:

Glavni kriterij selekcije bit će predočeni talent redatelja i/ili producenta.

Svi prijavljeni projekti moraju biti recentni, te ne smiju biti prethodno javno prikazani.

Projekti moraju biti dugometražni filmovi s ciljem kinodistribucije, minimalnog trajanja 70 minuta.

Projekti mogu biti u različitim fazama postprodukcije, ali se preporuča prijava projekata koji su ranim fazama montaže.

Projekt bi trebao biti pogodan za međunarodne koprodukcije.

Projekti moraju imati redatelja ili većinskog producenta iz jedne od dolje navedenih zemalja:

*Austrije, Italije, Mađarske, Moldavije, Njemačke, Rumunjske, Švicarske

Prijave moraju sadržavati ispunjenu prijavnicu i video materijal minimalnog trajanja 60 minuta, dostupan preko linka za streaming platformu (npr. Vimeo), s engleskim titlovima.

Nema kotizacije za prijave. Sudionicima radionice osigurana je akreditacija za Forum.

Rok za prijavu je 30. studeni 2019.

Za ispunjavanje prijave i prilaganje svih traženih materijala potrebno je otvoriti korisnički račun i ispuniti online obrazac na ovoj poveznici: https://vp.eventival.eu/trieste/2020



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]