Istekao rok prijave
10/10/2015

Kad istok susretne zapad 2016.

Rok za prijavu

  • 12/11/2015

Vrijeme i mjesto

od 24. do 26. siječnja 2016. u Trstu u Italiji

Više informacija

KAD ISTOK SUSRETNE ZAPAD koprodukcijsko je događanje koje organiziraju Audiovizualni fond Regije Friuli-Venecija Giulia te Filmski festival u Trstu, u suradnji s EAVE-om, MAIA radionicom, MEDIA antenom u Torinu i EURIMAGES-om te uz potporu MIBAC-a (Glavne direkcije za film), CEI-a (Središnje europske inicijative), Autonomne regije FVG te Programa MEDIA.

Cilj je potaknuti suradnju između istočnoeuropskih zemaljaItalije i jedne od zemalja u fokusu događanja KAD ISTOK SUSRETNE ZAPAD 2016. (Španjolska, Portugal ili Južna Amerika) kojima je u 2016. godini dodijeljena partnerska uloga.

Forum okuplja financijere, filmske stručnjake kao i 20 odabranih producenata iz Istočne Europe (Albanije, Armenije, Azerbajdžana, Bosne i Hercegovine, Bjelorusije, Bugarske, Cipra, Crne Gore, Češke, Estonije, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Kosova, Kazahstana, Latvije, Litve, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske i Ukrajine), Italije, Španjolske, Portugala i Južne Amerike od kojih će svaki sudjelovati s vlastitim projektom.

O PROJEKTIMA

Prihvatljivi su dugometražni igrani i dokumentarni filmovi u fazi razvoja prikladni za međunarodnu koprodukciju. Prednost prilikom odabira imaju projekti iz:

  1. Istočne Europe s narativnom ili umjetničkom poveznicom ili s Italijom ili sa zemljama u fokusu događanja KAD ISTOK SUSRETNE ZAPAD 2016. (Španjolska, Portugal ili Južna Amerika);
  2. Italije s narativnom ili umjetničkom poveznicom sa zemljama Istočne Europe ili s jednom od zemalja u fokusu događanja KAD ISTOK SUSRETNE ZAPAD 2016. (Španjolska, Portugal ili Južna Amerika);
  3. Španjolske, Portugala ili Južne Amerike; i to s narativnom ili umjetničkom poveznicom sa zemljama Istočne Europe ili s Italijom.

Sve prijave moraju uključivati:

  • pravilno ispunjenu prijavnicu (https://vp.eventival.eu/tff-wemw/2016)
  • prošireni scenoslijed (treatment) na engleskom jeziku na otprilike 5 – 8 stranica
  • plan financiranja
  • teaser projekta ili prijašnje djelo 

SELEKCIJA

Stručnjaci koji sudjeluju u radionici odabrat će projekte na temelju kriterija što podrazumijevaju potencijal scenoslijeda (treatmenta) i međunarodnu dimenziju programa te životopisa producenta i profesionalnoga profila tvrtke. Koji su programi odabrani, bit će objavljeno sredinom prosinca 2015.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]