Istekao rok prijave
19/11/2010

KAD ISTOK SUSRETNE ZAPAD 2011.

Rok za prijavu

  • 03/12/2010

Vrijeme i mjesto

Međunarodni sastanak u Trstu 

POZIV ZA PRIJAVU!!

Više informacija

KAD ISTOK SUSRETNE ZAPAD koprodukcijsko je događanje koje organiziraju Audiovizualni fond Regije Friuli Venecija Giulia te Filmski festival u Trstu, u suradnji s EAVE-om, MEDIA deskom Italije, MEDIA antenom u Torinu te pod pokroviteljstvom EURIMAGES-a. Cilj je potaknuti suradnju između istočnoeuropskih zemalja i Italije te još jedne izabrane zapadnoeuropske zemlje (Francuska je odabrana kao zapadnoeuropski partner za 2011. godinu.)

Nakon uspješnoga izdanja 2010. godine sa Španjolskom kao glavnim partnerom, KAD ISTOK SUSRETNE ZAPAD održat će se u Trstu od 19. do 21. siječnja 2011. godine te će okupiti 14 odabranih producenata s po jednim projektom u fazi razvoja pogodnim za koprodukciju istočnoeuropskih zemalja, Italije i Francuske.

Kandidati bi trebali biti iskusni producenti koji su već producirali međunarodni koprodukcijski projekt te žele stvoriti dugoročne kreativne i poslovne odnose između Istoka i Zapada. Projekti bi trebali biti igrani ili dokumentarni filmovi te po mogućnosti već raspolagati s najmanje 20% proračuna.

Sve prijave moraju uključivati:

  • životopis producenta
  • životopis scenarista i redatelja (ako je već određen)
  • profil i dosadašnja ostvarenja tvrtke
  • sinopsis (najviše 1 stranica)
  • produženi scenoslijed (treatment) na engleskom jeziku na oko 5 – 8 stranica
  • plan financiranja

Sve je dokumente potrebno pripremiti na engleskome jeziku te poslati elektroničkom poštom do 3. prosinca 2010.  na sljedeću adresu: [email protected].

Svaki od 14 odabranih producenata imat će priliku upoznati velik broj donositelja odluka i filmskih stručnjaka iz obje regije. Jednome polazniku producentu te projektu bit će dodijeljena stipendija za sudjelovanje na Radionici EAVE-a za europske producente za 2011. godinu. KAD ISTOK SUSRETNE ZAPAD isto će tako uključivati i dvodnevni Filmski forum čiji je cilj istražiti situaciju u audiovizualnome sektoru i u istočnim i u zapadnim zemljama kroz okrugle stolove, prezentacije i studije slučajeva.

Neki od stručnjaka koji su sudjelovali u prvome izdanju 2010. godine:

Àngela Bosch KATALONSKI FILMOVI i TV (E), Nerina Kocjančič FILMSKI FOND REPUBLIKE SLOVENIJE (SLO), Sanja Ravlić HRVATSKI AUDIOVIZUALNI CENTAR (HR), Jovan Marjanović CINELINK (BiH), Mira Staleva SOFIA MEETINGS (BG), Victor Carrera TV3 KATALONIJA (E), Igor Palčić RTV SLOVENIJA (SLO), Hrvoje Juvančić HRT (HR), Lorenzo Hendel RAI TRE (I).

Obavijest o odabranim projektima bit će objavljena 16. prosinca. KAD ISTOK SUSRETNE ZAPAD ponudit će do 4 noćenja u Trstu te osigurati povrat putnih troškova za svih 14 odabranih producenata.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]