Istekao rok prijave
29/05/2019

Glocal in Progress 2019.

Rok za prijavu

  • 30/06/2019

Vrijeme i mjesto

23. – 25. rujna 2019., San Sebastian (Donostia), Španjolska

Više informacija

Program Festivala u San Sebastianu namijenjen je filmskim profesionalcima – konkretno europskim producentima − s područja malih jezika.

Glocal in Progress, program Festivala u San Sebastianu, čija je namjera okupljanje filmskih profesionalaca, objavljuje javni poziv za sudjelovanje.

Odvijat će se od 23. do 25. rujna, istodobno s programom Films in Progress 36 te osmim Koprodukcijskim forumom Europe i Latinske Amerike.

S europskim produkcijama s područja malih jezika u fokusu, Glocal in Progress uključuje projekcije triju dugometražnih filmova u fazi postprodukcije pred publikom koju će, između ostalih, činiti producenti, distributeri, prodajni agenti i selektori. Svojom savjetodavnom ulogom oni svakako mogu pripomoći u procesu dovršetka filma i njegova međunarodnoga plasiranja.

Cilj je postići bolju vidljivost i prepoznatljivost europskih produkcija s područja malih jezika (tj. onih koja nisu obuhvaćena engleskim, francuskim, njemačkim, talijanskim, ruskim ili španjolskim jezikom), potaknuti suradnju te promicati koprodukciju i distribuciju takvih filmova.

Filmovi odabrani za sudjelovanje u programu Glocal in Progress natjecat će se za nagradu Glocal in Progress Industry Award. Nagradu najboljemu filmu u obliku postprodukcijskih usluga navedenih u Pravilniku dodjeljuju tvrtke Ad Hoc Studios, BTeam Pictures, Deluxe Spain, Dolby Iberia, Laserfilm Cine y Video, Nephilim Producciones i No Problem Sonido.

Nagrada Glocal in Progress ima također financijsku komponentu i uključuje dodjeljivanje iznosa od 10.000 eura većinskomu producentu pobjedničkoga filma.

Ovom inicijativom Festival želi istaknuti svoju predanost kreativnosti, koja je započela 2002. godine programom Films in Progress, u to vrijeme revolucionarnim u svijetu filmskih profesionalaca, koji je omogućio brojnim latinoameričkim produkcijama dovršetak projekta. Godine 2012. pridružio mu se Koprodukcijski forum Europe i Latinske Amerike, namijenjen audiovizualnim projektima u razvoju čija je provenijencija vezana uz ova dva kontinenta.

Za pravila i uvjete poziva kliknite ovdje, a za prijavu projekta kliknite ovdje.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]