Istekao rok prijave
01/04/2019

EX ORIENTE FILM 2019.

Rok za prijavu

  • 19/04/2019

Vrijeme i mjesto

1. radionica: 20. – 25. lipnja 2019., Banská Štiavnica, Slovačka

2. radionica: 24. – 29. listopada 2019., Jihlava, Češka

3. radionica: ožujak 2020., Prag, Češka

Dodatne informacije

Kontakt

Sofia Tocar, koordinatorica programa Ex Oriente Film[email protected]

Više informacija

Namijenjen razvoju dugometražnih dokumentarnih projekata, ovaj program usavršavanja sastoji se od triju radionica tijekom kojih će polaznici imati mogućnost raditi s više od 25 eminentnih filmskih stručnjaka na razvoju vlastite ideje, planiranja produkcije i marketinške strategije.

Bit će izabrano 12 polaznika za kreativne timove sastavljene od redatelja i producenta, s posebnim naglaskom na projektima koji dolaze iz srednje i istočne Europe.

1. radionica

Polaznici će raditi na razvoju dokumentarnih projekata, fokusirajući se na sadržaj i pripovijedanje, narativnu analizu te na odnos projekta prema postavljenoj financijskoj strategiji i mogućnostima financiranja iz različitih fondova.

2. radionica

Na drugoj radionici producenti će se osvrnuti na pravne aspekte produkcije, mogućnosti koprodukcija i alternativnog financiranja, dok će redatelji nastaviti raditi na narativnim i vizualnim aspektima projekta. Timovi će započeti i s pripremama za razvoj marketinške strategije te javno predstavljanje (pitching).

3. radionica

Sadržajno je usmjerena na razvoj praktičnih vještina nužnih za predstavljanje projekta. Mentorski dio nastavit će obrađivati razvoj distribucijskih strategija i prodaje. Radionica završava javnim predstavljanjem projekata (pitchingom) u nazočnosti više od 250 međunarodnih filmskih stručnjaka u okviru East Doc Platforme.


Kotizacija:

2100 eura po projektu (uključuje troškove za oba polaznika i za sve tri radionice)
 



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]