Istekao rok prijave
15/03/2016

Ex Oriente Film 2016.

Rok za prijavu

  • 04/05/2016

Vrijeme i mjesto

  • prva sesija od 27. lipnja do 2. srpnja 2016. u Splitu, u Hrvatskoj
  • druga sesija od 24. do 29. listopada 2016. u Jihlavi, u Češkoj ( u okviru Međunardnog filmskog festivala u Jihlavi)
  • treća sesija od 6. do 12. ožujka 2017. u Pragu, u Češkoj ( u okviru East Doc Platforme i One World Film Festivala)

Više informacija

Ovaj jednogodišnji program stručnoga usavršavanja s naglaskom na razvoju dokumentarnih filmova namijenjen je stručnim timovima redatelja i producenata iz Europe. Cilj mu je pružanje pomoći u vođenju i usmjeravanju razvoja i sufinanciranja kreativnih dokumentaraca srednje i istočne Europe.

Tijekom petodnevnih ili sedmodnevnih sesija redatelji i producenti imat će priliku, putem suradnje s iskusnim europskim producentima, redateljima, audiovizualnim stručnjacima i televizijskim urednicima, usavršavati razvoj priče i nacrt financijske strategije projekta te otkriti uspješne načine pronalaska međunarodnih partnera.

S obzirom da je njihovo sudjelovanje poduprto manjom stipendijom, koja podrazumijeva omogućivanje konzultacija i potporu pri umrežavanju, sudionici radionica jednako su tako pozvani prisustvovati na pojedinim bitnim međunarodnim susretima audiovizualne industrije.

Naglasak je radionice na prijavama iz zemalja srednje i istočne Europe te njihovim specifičnim potrebama.

Polaznici

Ukupno 24 sudionika – 12 redatelja i 12 producenata (i producent i redatelj moraju biti prisutni na radionici).

Kotizacija

Iznosi 1.800 eura po odabranome projektu.

Postoji mogućnost stipendija.

Prijava

http://forms.dokweb.net/exor/



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]