Istekao rok prijave
09/12/2019

EuroVoD 2020.

Rok za prijavu

  • 15/12/2019

Vrijeme i mjesto

od 18. do 21. ožujka, Sofija (Bugarska)

Dodatne informacije

Više informacija

Europski sastanci na temu VoD-a prvo su europsko stručno usavršavanje posebno osmišljeno za sektor Video on Demanda. Cilj je sudjelovanja povećanje konkurentnosti europskih platforma VoD-a, očuvanje bogatstva kulturne raznolikosti, prenošenje znanja i iskustva (peer-to-peer) učenjem i poticanjem provedbe inovativnih projekata, ažurirana i sveobuhvatna analiza potreba sektora i njegovih mogućnosti te poticanje boljeg razumijevanja dinamike koja bi mogla utjecati na optjecaj europskih nezavisnih filmova u Europi i šire.

Program je proizišao iz potrebe europskih platforma VoD-a za umrežavanjem i vrednovanjem. Video on Demand mlad je sektor koji se temelji na inovacijama te prikupljanju različitih znanja i pozadinskih iskustava u tehnologiji i filmu.

EuroVoD program je organiziran u dvije rezidencijske radionice u trajanju od 4 dana. Program uključuje predavanja, radionice, javne konferencije, rasprave te korištenje poznatih primjera.

Prva je radionica održana u Veneciji, a druga će se održati u Sofiji, za vrijeme trajanja Međunarodnog filmskog festivala, od 18. do 21. ožujka 2020.

Prijaviti se mogu distributeri, producenti, festivali i autori koji su spremni raditi i surađivati s platformama VoD-a. Predviđeno je sudjelovanje 35 europskih i 5 izvaneuropskih sudionika po radionici.

Kotizacija za radionicu iznosi 950 eura.

Dostupan je ograničen broj stipendija koje se dodjeljuju prioritetno sudionicima iz europskih zemalja s niskim audiovizualnim kapacitetom. U prijavi je potrebno naglasiti da se želite prijaviti za stipendiju. Sudionici koji pohađaju obje radionice ne mogu dobiti stipendiju oba puta. Podnositelje prijava potiče se da se u pogledu financijske potpore prvo prijave svojim nacionalnim tijelima zaduženima za financiranje, primjerice nacionalnom filmskom fondu.

Poveznica za prijavu

Rok za prijavu je 15. prosinca 2019.!



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]