Istekao rok prijave
02/03/2010

ESoDoc 2010.

Rok za prijavu

  • 05/03/2010

Vrijeme i mjesto

u svibnju, srpnju i rujnu 2010. godine u Bressanoneu u Italiji

Dodatne informacije

Kontakt

ZeLIG,
Via Brennero 20/d,
39100 Bolzano,
Italija
tel.: +39 0471 977930
[email protected]

Više informacija

ESoDoc – Europski društveni dokumentarni film – obrazovna je inicijativa koja se odnosi na posebnu vrstu dokumentarnoga filma što skreće pozornost na ljudska prava, društvenu pravdu i zaštitu okoliša, naročito u zemljama u razvoju.

ESoDoc nudi tri radionice u trajanju od jednoga tjedna tijekom šest mjeseci u okviru kojih polaznici, pojedinačno ili u skupinama, razvijaju projekte dokumentarnih filmova.

EsoDoc je namijenjen profesionalcima koji se zalažu za društvene promjene, koji prihvaćaju novu filmsku tehnologiju te žele razvijati vlastite projekte dokumentarnoga filma. EsoDoc obraća se prvenstveno režiserima i producentima dokumentarnih filmova, profesionalcima iz sektora nevladinih udruga i neprofitnih organizacija s iskustvom u audiovizualnom sektoru te mladim profesionalcima koji žele ostvarivati projekte na internetu u duhu EsoDoca.

Datumi održavanja radionica

Radi se o trima radionicama u trajanju od jednoga tjedna tijekom šest mjeseci. Točni datumi i mjesta održavanja ovih radionica tijekom 2010. godine još nisu potvrđeni.

Polaznici

Bit će odabrana 22 polaznika prema njihovim profesionalnim postignućima, motivaciji i interesu za društvena i ekološka pitanja. Prednost će imati kandidati koji imaju projekt.

Kotizacija

Kotizacija, koja obuhvaća puni pansion, iznosi 1.200 € te 600 € za polaznike iz novih država članica.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]