Istekao rok prijave
28/02/2020

Emerging Producers 2021.

Rok za prijavu

  • 15/03/2020

Vrijeme i mjesto

1. radionica - od 27. listopada do 1. studenog 2020, Jihlava (Češka)

2. radionica - veljača 2021., Berlin (Njemačka)

Dodatne informacije

Više informacija

Emerging Producers je program koji se održava kao dio Filmskog festivala u Jihlavi, a namijenjen je europskim producentima dokumentarnih filmova. Svake godine u njemu sudjeluje 18 izabranih producenata kojima je omogućena potpora u usavršavanju, umrežavanju i promidžbi.

Od 2017. program je proširen na dodatna 4 dana odvijanja tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

Prvi dio programa će se održavati od 27. listopada do 1. studenog 2020. u Jihlavi u Češkoj, a drugi dio u veljači 2021. u Berlinu u Njemačkoj.

Cilj je projekta povezati europske producente s ostalim filmskim profesionalcima, pružiti im pristup informacijama o audiovizualnoj industriji, omogućiti ostvarivanje kontakata s producentima iz drugih zemalja te time potaknuti moguće koprodukcije.

Projekt je namijenjen producentima s višegodišnjim iskustvom u okviru lokalnog tržišta (nisu, primjerice, prihvatljive molbe studenata koji su nedavno diplomirali), s mogućnošću budućeg profesionalnog razvoja i ambicijom aktivnog sudjelovanja na europskom tržištu te s najmanje jednim završenim filmom (igranim ili dokumentarnim, srednjeg ili dugog metra) koji je prikazan u kinu, na festivalu ili sl.

Kotizacija:

1200 eura

Poveznica za prijavu

Rok za prijavu je 15. ožujka 2020.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]