Istekao rok prijave
25/11/2015

East Doc Platform 2016.

Rok za prijavu

  • 01/12/2015

Vrijeme i mjesto

Od 7. do 13. ožujka 2016. u Pragu u Češkoj

Dodatne informacije

www.DOKweb.net

Institute of Documentary Film

Štěpánská 14, Prag 1, 110 00 Češka / tel.: +420 224 214 858 

Kontakt

East European Forum Veronika Lišková − [email protected]

Project Market Maša Marković – [email protected]

Doc Tank Miriam Ryndová – [email protected]

Više informacija

5. East Doc Platform | Prag | 7. – 13. ožujka 2016.:

East European Forum, Project Market, Doc Tank, East Silver Videolibrary

Praški Institut dokumentarnoga filma u suradnji s IDFF-om „One World“ već peti put organizira najveću stručnu manifestaciju kojom se pruža potpora razvoju kreativnoga, autorskog, dokumentarnog filma na području srednje i istočne Europe – East Doc Platform. IDF će, uz organizirane sastanke, radionice, pitchinge, predavanja i druge aktivnosti u okviru ovoga događanja, drugi put dodijeliti nagradu za najbolji projekt u fazi razvoja u visini od 7500 eura.

Institut dokumentarnoga filma objavljuje Poziv za dokumentarne projekte u fazi razvoja/produkcije/postprodukcije.

Kada: 7. – 13. ožujka 2016.

Gdje: Prag, Češka

Što: East Doc Platform (East European Forum, Project Market, Doc Tank, East Silver Videolibrary)

Jezik: engleski

Rok za prijavu: 1. prosinca 2015.

U sklopu manifestacije East Doc Platform 2016. sudjelovat će više od 400 profesionalaca, uključujući 70 televizijskih producenata (commissioning editor), distributera, prodajnih agenata, kupaca, predstavnika filmskih fondova i festivala, kao i 120 režisera i producenta iz istočne i srednje Europe koji traže kreativnu, financijsku i distribucijsku potporu. Platforma se sastoji od triju glavnih događanja: šesnaestoga East European Foruma, sedmoga Project Marketa i trećega Doc Tanka.

NAGRADA East Doc Platform

Glavna je novost ovogodišnjeg izdanja nagrada EDP-a u visini od 7500 eura, koja će biti dodijeljena najboljemu dokumentarnom projektu u fazi razvoja. Svi projekti odabrani za East Doc Platform, koji su u fazi razvoja, automatski su razmatrani kao kandidati za nagradu.

KOPRODUKCIJSKA NAGRADA HBO EUROPE

Nagradu će predstaviti Hanka Kastelicová, izvršna producentica dokumentarnih filmova za HBO Europe.

POSTPRODUKCIJSKA NAGRADA ČEŠKE TELEVIZIJE

Češka televizija odabrat će jedan projekt kojem će omogućiti postprodukcijsku uslugu u okviru svojih kapaciteta u iznosu od 7400 eura.

KAKVI SE PROJEKTI TRAŽE?

Za East European Forum i Project Market se traže osobito autorski dugometražni (52' ili duže) dokumentarni projekti koji su u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Doc Tank pak zahtijeva socijalno angažirane dokumentarne projekte s transmedijskim predznakom i potencijalom kampanje. Sve su aktivnosti namijenjene za projekte s područja srednje i istočne Europe, ali i za projekte koji su tematski vezani uz ove regije, a dolaze iz drugih krajeva Europe.

EAST EUROPEAN FORUM

Čini ga petodnevna radionica i dvodnevna javna prezentacija (pitch), individualni sastanci i okrugli stolovi. East European Forum regionalno je predstavljanje dokumentarnih projekata međunarodnim TV producentima, prodajnim agentima, distributerima, kupcima i predstavnicima filmskih fondova i festivala.

Kapacitet: osam do deset projekata iz srednje i istočne Europe u fazi razvoja, produkcije i postprodukcije

Fokus: umrežavanje, financiranje i promidžba

Jezik: engleski

Kada: Pitching Workshop, 7. – 11. ožujka 2016. / Pitching Forum, 12. – 13. ožujka 2016.

Prijava: http://forms.dokweb.net/eef/

PROJECT MARKET

Riječ je o dvodnevnome filmskom sajmu koji se zasniva na unaprijed dogovorenim individualnim sastancima s akreditiranim filmskim profesionalcima − međunarodnim TV producentima, distributerima, prodajnim agentima, selektorima filmskih festivala i dr. Napomena: sudionicima East European Foruma sastanci su posebno organizirani.

Kapacitet: 25 projekata iz srednje i istočne Europe u fazi razvoja, produkcije i postprodukcije

Fokus: umrežavanje, financiranje i distribucija
Kada: 10. − 11. ožujka 2016.
Prijava: http://forms.dokweb.net/pm/

DOC TANK

U okviru ovoga trodnevnog laboratorija za razvoj socijalno angažiranih dokumentarnih projekata s potencijalom transmedije i kampanje odvijat će se organizirani individualni sastanci s filmskim profesionalcima (koreliraju s onima dogovorenima za Project Market).

Kapacitet: 5 projekata iz srednje i istočne Europe u fazi razvoja, produkcije i postprodukcije

Fokus: financiranje, daljnja realizacija projekta i promidžba

Kada: 9. – 11. ožujka 2016.

Prijava: http://forms.dokweb.net/dt/



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]