Istekao rok prijave
31/01/2020

DocsBarcelona 2020.

Rok za prijavu

  • 28/02/2020

Vrijeme i mjesto

od 27. do 29. svibnja, Barcelona (Španjolska)

Dodatne informacije

Više informacija

DocsBarcelona, festival dokumentarnog filma, objavio je pozive koji se odnose na njegov industrijski segment i to za čak tri događanja. Festival će se održavati od 20. do 30. svibnja o. g.

Public Pitch

Dvadeset odabranih projekata njihovi će autori predstaviti urednicima, prodajnim agentima i akreditiranim stručnjacima festivala DocsBarcelona. Prezentacija svakog projekta mora uključivati njegov videoisječak. Nakon predstavljanja sudionici će dobiti povratne informacije o valjanosti i razrađenosti projekta. Prijava na ovo događanje podrazumijeva obvezno sudjelovanje na pripremnoj radionici Čarolija velikog projekta i pitcha. Svi odabrani prijavitelji automatski sudjeluju u dijelu festivalapod naslovom Speed Meetings.

Kotizacija iznosi 695 eura po projektu. Najviše dvoje autora može predstavljati projekt.

Događanje će se održavati u jutarnjim satima 28. i 29. svibnja.

Speed Meetings

Unutar ovog segmenta događanja ukupno četrdeset projekata, uključujući dvadeset projekata s dijela Public Pitch, autori će imati priliku prezentirati prodajnim agentima i raznim drugim donositeljima odluka. Individualni susreti traju 15 minuta.

Kotizacija iznosi 460 eura po projektu. Najviše dvoje autora može predstavljati projekt.

Događanje će se održavati u popodnevnim satima 28. i 29. svibnja.

Rough Cut Pitch

Prijaviti se mogu projekti u gruboj fazi montaže, a četiri odabrana bit će prezentirana urednicima, prodajnim agentima i akreditiranim stručnjacima festivala DocsBarcelona. Svaki će projekt imati 15 minuta za predstavljanje i 15 minuta za pitanja i raspravu sa stručnjacima, nakon čega će uslijediti individualni sastanci. Prije same prezentacije projekti će sudjelovati u kreativnom savjetovanju.

Kotizacija iznosi 410 eura po projektu. Najviše dvoje autora može predstavljati projekt.

Događanje će se održavati  27. svibnja.

Rok za prijavu na sva događanja jest 28. veljače 2020.

Poveznica za prijavu



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]