Istekao rok prijave
01/04/2020

Cinekid Script Lab 2020. ‒ 2021.

Rok za prijavu

  • 01/06/2020

Vrijeme i mjesto

Od listopada 2020. do travnja 2021. u Amsterdamu, Berlinu te dio online

Dodatne informacije

Više informacija

Cinekid Script Lab jedinstven je šestomjesečni program usavršavanja scenarija za profesionalce koji razvijaju dječje filmske projekte.

Program je nastao u suradnji Cinekida za profesionalce i šest europskih institucija: Flamanskog audiovizualnog fonda, Norveškog filmskog instituta, Švedskog filmskog instituta, Nizozemskog filmskog fonda, Islandskog filmskog instituta i Finske filmske fundacije.

Cinekid nastoji predstaviti izbor projekata koji svojim sadržajem, pričom i kreativnim timom odražavaju aktualnosti društva u svoj njegovoj raznolikosti. Prioritet su mu originalne priče, umjesto adaptacija (knjiga).

Struktura programa:

  • rezidencija za profesionalce na Cinekidu: 9. ‒ 14. listopada 2020.
  • individualne (online) sesije: prosinac 2020./siječanj 2021.
  • rezidencija na Berlinaleu: 12. ‒ 17. veljače 2021.
  • individualne naknadne (online) sesije: travanj 2021.

Završni odabir uključivat će najviše dvanaest projekata:

  • šest projekata koje izabiru partnerske institucije (svaka institucija obavještava autore projekata prije nominacije, a troškove njihova sudjelovanja pokriva ista institucija);
  • šest projekata izabranih putem otvorenog poziva (troškove radionice u iznosu od 6250 eura snosi prijavitelj).

Prihvatljivi prijavitelji:
Cinekid Script Lab primarno je namijenjen prijaviteljima iz zemalja članica Potprograma MEDIA, ali moguće je sudjelovanje najviše dvaju neeuropskih projekata.

Program prima najviše dva scenarista (moguća je zajednička prijava scenarista i redatelja) po projektu.

Uvjeti prijave:
Prihvatljivi su dugometražni igrani, dokumentarni i animirani projekti za publiku uzrasta 4 ‒ 12 godina koji su pisani iz perspektive navedene publike. Glavni je kriterij za izbor projekata njihova održivost, kvaliteta planova i talent pisca.

Prihvatljivi su samo projekti s potporom produkcijske tvrtke, a ugovor između produkcijske tvrtke i scenarista obvezno je priložiti u prijavi. Izabrani projekti bit će predstavljeni u katalogu programa Cinekid Script LAB.

Dokumentacija za prijavu:

  • logline (najviše 50 riječi)
  • sinopsis (najviše 500 riječi)
  • prošireni scenoslijed (treatment)‒ ako je moguće za projekt
  • kratak opis glavnih likova
  • izjava scenarista (najviše 500 riječi), životopis i poveznica na prethodne radove
  • motivacijsko pismo (uključujući očekivanja od programa, s naglaskom na očekivanim rezultatima)
  • biografija i izjava redatelja (ako je moguće)
  • biografija i izjava producenta
  • informacije o fazi razvoja projekta, jeziku, trajanju, ciljanoj publici, žanru itd.

Kotizacija:
Iznosi 6250 eura, a pokriva povratne putne troškove za Amsterdam i Berlin, troškove pet noćenja u Amsterdamu i Berlinu te akreditacije za Cinekid i Berlinale.

Školarine:
Cinekid dodjeljuje najviše dvije školarine koje pokrivaju 50 % iznosa kotizacije. Za školarinu se mogu prijaviti samo projekti iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta.

Rok za prijave je 1. lipnja 2020.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]