Istekao rok prijave
20/04/2020

Atelier Ludwigsburg-Paris 2020. ‒ 2021.

Rok za prijavu

  • 01/06/2020

Vrijeme i mjesto

Od listopada 2020. do kolovoza 2021. u Ludwigsburgu, Parizu i Londonu (program uključuje posjete nekoliko filmskih festivala u Europi).

Dodatne informacije

Kontakt

Anne Christine Knoth
Filmakademie Baden-Württemberg
[email protected]

Christine Ghazarian
La Fémis
[email protected]

Više informacija

Atelier Ludwigsburg-Paris jednogodišnji je program usavršavanja namijenjen mladim europskim filmskim producentima i distributerima. Program donosi teorijsku i praktičnu edukaciju iz područja razvoja priče, financiranja, produkcije, distribucije, prodaje i marketinga za europsko filmsko tržište. Cilj je programa obuka nove generacije mladih stručnjaka koji žele raditi u međunarodnoj produkciji, distribuciji i prodaji te europskim filmskim institucijama.

Prihvatljivi prijavitelji:
Mladi producenti i distributeri u dobi do 30 godina koji su diplomirali na filmskoj akademiji ili nekom drugom području, ali imaju profesionalno iskustvo u filmskoj industriji. Prihvatljivi su i prijavitelji koji ne dolaze iz zemalja članica Potprograma MEDIA, čime se omogućuje profesionalcima iz cijelog svijeta osposobljavanje za rad u europskoj filmskoj industriji.

Izabrani kandidati bit će pozvani u Ludwigsburg na prijamni ispit krajem lipnja, a prijamni ispit u Parizu održat će se u srpnju 2020.

Program obuhvaća:

  • radionice i seminare;
  • predavanja i studije slučajeva;
  • posjete filmskim festivalima;
  • razvoj individualnih projekata polaznika;
  • na kraju programa polaznici će producirati kratke filmove zajedno s televizijom ARTE, Filmakademie Baden-Württemberg (Njemačka) te filmskom školom La Fémis (Francuska) kao francusko-njemačke koprodukcije.

Za prijavu je potrebno priložiti:

  • prijavnicu koja se nalazi na poveznici
  • životopis sa fotografijom
  • motivacijsko pismo koje uključuje buduće planove za razvoj karijere
  • opis poznatog producenta
  • obradu filma koji je ostavio dojam na polaznika i koji je prikazan u kinima u posljednja 24 mjeseca
  • potvrdu o završenom obrazovanju (diploma)
  • potvrdu o najmanje 6 mjeseci radnog iskustva u filmskoj industriji te 4 tjedna iskustva rada na filmskom setu
  • potvrdu o znanju engleskog jezika
  • sken osobne iskaznice ili putovnice.

Za vrijeme održavanja programa kao radni jezici ravnopravno će se koristiti francuski i njemački. Moguća je prijava i kandidata koji koriste isključivo engleski jezik, ali će im tijekom programa biti obvezno pohađanje tečaja jednog od službenih jezika programa.

Prijava se obavlja slanjem potrebne dokumentacije u Filmakademie Baden-Württemberg u Ludwigsburgu i filmsku školu La Fémis u Parizu.

Kandidati koji govore njemački ili engleski jezik prijavu šalju u Filmakademie Baden-Württemberg u Ludwigsburgu, dok kandidati koji govore francuski jezik prijavu šalju u filmsku školu La Fémis u Parizu.

Kontakte za dostavljanje dokumentacije te upute za prijavu možete naći na poveznici.

Kotizacija
Iznosi 1500 eura i pokriva troškove sudjelovanja u programu te troškove smještaja na festivalima i izletima koji su uključeni u program.

Kotizacija ne uključuje pokrivanje troškova smještaja u Ludwigsburgu, Parizu i Londonu.

Kandidati koje je izabrala Filmakademie Baden-Württemberg mogu se prijaviti za stipendiju.

*Kotizacija je podložna izmjenama za nadolazeće izdanje 2020./2021.

Rok za prijavu je 1. lipnja 2020.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]