Istekao rok prijave
21/06/2022

APostLab mentorski program za usavršavanje postprodukcijskih vještina 2022.!

Rok za prijavu

  • 11/09/2022

Vrijeme i mjesto

sastanci se održavaju online od rujna 2022. do lipnja 2023.

Dodatne informacije

Više informacija

S obzirom na pojavu rastuće potražnje za organizacijom postprodukcije u industriji, postaje očito kako upravo voditelji postprodukcije poprimaju ključnu ulogu u uspješnoj realizaciji projekta. Stoga, cilj APostLab mentorskog programa usavršavanja je šestero odabranih voditelja i koordinatora postprodukcije, kao i drugim stručnjacima koji se bave postprodukcijom, pružiti dugoročne smjernice koje će im olakšati obavljanje spomenutih funkcija i učiniti ih efikasnijim. 

Kroz šest individualnih sesija s mentorima i povremenih grupnih sesija tijekom cijele godine, program je osmišljen kako bi se polaznici usavršili te tako postali kompetentniji u upravljanju projektima, ali i kako bi im pomogli da naprave sljedeći korak u karijeri.

Glavni mentori programa su voditelji postprodukcije Niko Remus (Njemačka) i Neeltje van der Heijden (Nizozemska). U kasnijem toku programa, na temelju svojih profesionalnih potreba i interesa, sudionici će imati priliku prisustvovati sesijama s drugim stručnjacima za postprodukciju iz industrije.

APostLab mentorski program usavršavanja odlično nadopunjuje redovnu šestodnevnu godišnju radionicu APostLaba koja potiče ambicije i razvoj karijera sudionika te im istovremeno pruža podršku da postanu sigurniji i spremniji za samostalan rad i preuzimanje odgovornosti. Sudionici programa na radionici mogu sudjelovati bez prijave.

Sadržaj programa

Program je prilagođen početnoj razini svakog sudionika, a sastoji se od redovite razmjene znanja i kontaktiranja s iskusnim voditeljima postprodukcije iz APostLaba, ali i ostalim trenerima s drugih radionica. Mentorske sesije obrađuju širok raspon tema u post-menadžmentu i u fokus stavljaju ključne profesionalne vještine, kao što su: 

- rad kao freelancer u filmskoj industriji

- znati kako organizirati i razvijati kreativni proces 

- rano budžetiranje 

- usklađivanje budžeta tokom rada 

- razumijevanje rezultata i znanje pregovaranja o njima prije potpisivanja ugovora

- razumijevanje utjecaja financija na postprodukciju

- pronalaženje i definiranje uloge voditelja postprodukcije unutar strukture određenog projekta

- razumijevanje uloge voditelja postprodukcije u kompliciranim VFX projektima 

- izgradnja mreže freelancera i dobavljača za kvalitetnu organizaciju svakog projekta 

- planiranje projekta i planiranje vlastitog vremena

Kroz cjelogodišnji profesionalni coaching, APostLab mentorski program usavršavanja pruža kontinuirane povratne informacije i angažman za sudionike, a osim toga osmišljen je i za daljnju podršku i usmjeravanje profesionalnih aspiracija odabranih sudionika.

Sastanci će se održati od rujna 2022. do lipnja 2023., dok će se o točnom vremenu i datumu održavanja sudionici dogovarati direktno sa svojim mentorima. 

Sastanci s mentorima i grupne sesije provode se na engleskom jeziku i odvijaju se online. 

Tko se može prijaviti?

Program je osmišljen za najviše 6 sudionika, a primarno je namijenjen voditeljima postprodukcije, koordinatorima postprodukcije koji rade samostalno ili za postprodukcijsku kuću te onima koji se bave postprodukcijom u produkcijskoj kući.  

Svi kandidati moraju raditi/biti uključeni u neki igrani film ili dokumentarni projekt u razdoblju trajanja programa. 

Kako se prijaviti?

Prijave za APostLab program usavršavanja odvijaju se putem obrasca za prijavu. Osim osobnih podataka, potrebno je priložiti CV, motivacijsko pismo, fotografiju te podatke o tvrtki (ukoliko postoji). 

Rok za prijavu je 11. rujna 2022., nakon čega će selekcijska komisija pregledati prijave, a kandidati koji uđu u uži izbor bit će pozvani na razgovor sredinom rujna. Rezultati odabira bit će objavljeni do petka, 23. rujna 2022.

Kotizacija

Kotizacija za program iznosi 400 €, a u cijenu su uključeni cjelogodišnji online sastanci s mentorima.

Mentorski program APostLab podržan je od strane Potprograma MEDIA Programa Kreativna Europa.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]