Istekao rok prijave
01/02/2021

Animation Production Days 2021.!

Rok za prijavu

  • 22/02/2021

Vrijeme i mjesto

online ili hibridno održavanje

Dodatne informacije

Više informacija

Događanje Animation Production Days održavat će se online ili u hibridnom izdanju od 4. do 7. svibnja 2021. godine. Riječ je o koprodukcijskom i financijskom sajmu koji će, iznimno ove godine, biti organiziran putem online platforme s mogućnošću ugrađene video funkcije.

Događanje podrazumijeva susrete jedan na jedan, okrugle stolove s inspirativnim govornicima te predstavljanje uspješnih studija slučaja.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na vrijeme, a posebno mlade profesionalce koji, budu li odabrani, sudjeluju besplatno!

Prihvatljivi su animirani projekti u sljedećim formatima: dugometražni, serije, videoigre, cross i transmedijski projekti, kao i hibridni formati te kombinacije animiranih i igranih dugometražnih filmova.

Važno je imati u vidu sljedeće:

  • producenti koji žele predstaviti animirani projekt mogu ga prijaviti putem interneta i registrirati se za producentski program
  • može se prijaviti samo jedan projekt po tvrtki
  • registrirati se mogu najviše dvije osobe po tvrtki
  • prijava je pravovaljana samo ako prijavljeni projekt bude odabran za sudjelovanje
  • selekcija projekata obavit će se najkasnije do 8. ožujka 2021.
  • tek tada će prijavljena osoba (osobe) doplatiti naknadu za sudjelovanje (osim mladih profesionalaca čije je sudjelovanje besplatno!)
  • koproducenti projekata prijavljenih za sudjelovanje također se mogu registrirati za producentski program
  • i u njihovu slučaju prijava je pravovaljana samo ako prijavljeni projekt odabere žiri
  • tek će se tada prijavljenim osobama omogućiti plaćanje naknada za sudjelovanje.

Sudjelovanje uključuje: Co-Production Market, Financing MarketAPD ConferenceOnline Tickets ITFS & FMX.

Pažljivo proučite detaljnije uvjete za prijavu na sljedećoj poveznici: prijava !



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]