09/02/2016

Reboot Develop 2016.

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom najavljuje da će se konferencija Reboot Develop održavati od 28. do 30. travnja 2016. godine u Splitu.

Dodatne informacije

Naime radi se o jednoj od najvećih konferencija u Europi  i to u području industrije videoigara i susreta game developera, a koja se održava već treću godinu za redom, svake godine na drugoj lokaciji u drugom hrvatskom gradu, u isto vrijeme promovirajući i Hrvatsku kao vrhunsku kongresno turističku destinaciju.

Ove 2016. godine okuplja više od 60 vrhunskih predavača i stručnjaka iz industrije videoigara uz predviđeno sudjelovanje više od 300 europskih studija za razvoj videoigara  i preko 800 pojedinaca iz industrije. Primarni cilj joj je razmjena znanja i iskustava na europskoj razini kao i promocija i poticanje rasta kako hrvatske tako i regionalne industrije videoigara.

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA prepoznao je važnost navedene Konferencije te će prvi puta ove godine biti dio ove hrvatske priče u području industrije videoigara, a koja je već svojim trećim održavanjem prepoznata na europskoj i međunarodnoj razini.

Više o samoj Konferenciji: http://www.rebootdevelop.hr/



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]